Uutiset 2018-2019

West Coast All-Stars otteluraportti Kuremaan EGBL-turnauksesta 8.-11.11.2018

(Valmentaja Tero Kasevan raportti turnauksesta)

Kauden 2018-2019 EGBL taival aloitettiin Viron Kuremaalla. 10 pelaajan ja 2 hengen staffi kokoontui Helsingin Länsisatamaan yhdessä faniryhmän kanssa. Asiaan kuuluva joukkue illallinen nautittiin yhdessä ja poikkeuksellinen ensimmäinen yö vietettiin laivassa. Paikalla ollut Pete Parkkonen viihdytti vain fanijoukkuetta kun pelaajat olivat jo nukkumassa. Aamupalan jälkeen lähdimme reippaina ulos laivasta ja ajomme Kuremaalle valmistautumaan kauden ensimmäiseen peliin. Lähtökohtana turnaukseen oli, että yhtään vastustajaa ei oltu viime kaudella voitettu.

Ensimmäinen vastustaja oli Tallinnan BC Star. Star aloitti pelin paremmin ja meillä kesti päästä mukaan pelivauhtiin ja kovuuteen. Puoliajalla olimme vielä 37-29 tappiolla. Valmentajan kevyt avautuminen pelaajille ja vauhtia alkoi löytyä paremmin ja pallokin alkoi löytää vapaita pelaajia. Hiljalleen peli kääntyi hyvän joukkuepuolustuksen ja Hildan melko jäätävän EGBL startin 23 pistettä ja 12 levyriä avulla. Star jäi toisella puoliajalla vain 9 pisteeseen ja ensimmäinen voitto lukemin 46-60.

Iltapäivän pelissä vastaan asettui Liepajan koripallokoulu. Hyvin tasainen alku peliin, mutta peli pysyi hyvin kasassa, vaikka valmentajan vaihtorumba oli välillä aika reipasta. Puoliajalla oltiin kuitenkin vankasti 27-26 johdossa.  Jälleen lisättiin vauhtia ja kovuutta omaan tekemiseen ja Liepaja joutui jatkuvasti ongelmiin hyökkäyspäässä. WCAS taas onnistui varsin laajalla ryhmällä ja kauden toinen voitto tuli lukemin 64-45.

Hyvin nukutun yön jälkeen päästiin virkeinä aamupäivän ensimmäiseen peliin, johon vastustajaksi tuli uusi tuttavuus Young Angels Academy.  Enkelit olivat perjantaina voittaneet Hongan hyvällä ja liikkuvalla hyökkäyspelillä. WCAS päätti hieman tiputtaa omaa prässiä ja suojella omaa koria tiukemmalla otteella. Tämä toimi hyvin ja varsin niukkamaalisessa ottelussa oltiin alusta asti hieman niskanpäällä. Tiukka vääntö loppui meidän kolmanteen voittoon lukemin 39-30.

Iltapäivällä Rigan koripallokoulu Jugla jysäytti sitten täyslaidallisen kylmää vettä meidän niskaan. Jostain syystä meidän jalat ja päät eivät olleet samassa pelissä mukana ollenkaan. Jugla prässäsi ja ryöväsi meiltä palloja ja heitti varsinkin pelin alussa kaikki heittonsa koriin. Pelin saldona 31 menetystä, heitot 9/40 ja lopputulos karu 23-52.

Ilta käytettiin palautumiseen uimahallissa ja tankkaukseen tuplaruokailulla. Turnauksen viimeisessä pelissä sunnuntaina oli vastassa edellisen kauden koko sarjan voittaja Prinemanie Valko-Venäjältä. Tiedossa oli lisää prässiä ja vauhdikkaita suunnan muutoksia. Peliin lähdettiinkin suojaamaan palloa ja prässin purkuun oli sovittu selkeä tapa. Koska tällaista prässiä ei kotimaassa kukaan saa koskaan vastaansa meni peli sitten kokonaisuudessaan prässin purkamisen opetteluun. Vaikka menetyksiä saatiin karmivat 45, niin saimme myös useita onnistuneita purkuja, joista pääsimme viimeistelemään helppoja koreja. Liian usein hyvää purkua seurasi kuitenkin hätäinen ratkaisu, josta vastustaja rokotti omassa päässä hyvin nopeasti. Puoliajalla oltiin vielä siedettävässä 20-36 tappioasemassa. Toisella puoliajalla ero kasvoi hiljalleen ja tappio kirjattiin lukemin 40-72.

Lopputuloksena turnauksesta oli kuitenkin WCAS tyttöjen ensimmäinen pronssi pelien mennessä hieman ristiin. Hilda Tammi palkittiin joukkueen parhaana ja Hilda valittiin myös turnauksen All Stars viisikkoon. Joukkue palkitsi vielä laivalla Jasun suurimmasta kehityksestä viime kauteen verrattuna. Kokonaisuutena turnaus jäi siis selkeästi positiivisen puolelle. Parhaimmillaan joukkuepeli toimi kivasti ja yhteinen sävel oli selvästi vahvempi kuin ensimmäisellä kaudella. Uskalsimme pelata pallon kanssa paremmin emmekä jääneet enää pelikovuudessa niin pahasti jälkeen. Lisää kovia pelejä kuitenkin tarvitaan, jotta pystymme säilyttämään oman pelimme myös sarjan kovimpia joukkueita vastaan. Nyt peli vielä sekoaa tiukan hetken tullen ja yhteinen tekeminen hajoaa yksin pelaamiseksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen Riikaan, jossa alkuvuodesta koitetaan viedä omaa peliä taas hieman eteenpäin.