Uutiset

West Coast All-Stars otteluraportti Tallinnan EGBL-turnauksesta 9.-12.11.2017

(Valmentaja Tero Kasevan raportti turnauksesta)

West Coast All Stars aloitti ensimmäisen tyttökoriksen EGBL-taipaleen 9.11.2017 Helsingin satamassa. Kasassa oli 12 pelaajan, kahden valmentajan, joukkueenjohtajan ja usean vanhemman jännittynyt, mutta innokas ryhmä. Ryhmä keikkui laivalla Tallinnaan ja pääsi yöpymään joukkue omaan ja kannustajat omiin hotelleihinsa.

Turnaus aloitettiin sarjan suomalaisten joukkueitten kesken, kun vastaan asettui Honka. Pelin aloitus oli vauhdikas ja onnistuimme tekemään Hongan pelistä hankalaa ja voitimme ensimmäisen jakson 12-6. Toiselle jaksolle Honka tuli sisuuntuneemmin ja voitti jakson 11-22 lähinnä korin alta 14 pistettä nostaneen Elsa Lemmilän voimin. Pelin lopussa saimme oman pelimme taas paremmin kasaan, mutta 5 pisteen taukojohtoa emme saaneet enää kiinni ja Honka vei voiton 11 pisteen erolla.

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Virolainen Rapla. Peli alkoi hermostuneesti ja pallo karkasi useaan otteeseen. Jakson edetessä saimme hyviä stoppeja, joista pääsimme tekemään helppoja koreja ja karkasimme 7 pisteen taukojohtoon. Rapla oli aavistuksen kevyempi vastus ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla ja lopputuloksena oli 22-47 voitto.

Hyvin nukutun yön ja pitkän aamun jälkeen pääsimme iltapäivällä haastamaan Audentesin koripallokoulun joukkuetta. Pelin aloitus oli meiltä jälleen terävä ja jakson puolessa välissä johdimme vielä pisteellä 9-8. Sen jälkeen Audentesin pituus-, taito- ja varsinkin pelikovuuden ylivoima pääsi vauhtiin ja peli kääntyi vastustajalle ja Audentes voitti jakson 9 pisteellä. Saimme taas pelin tasoittumaan ja toinen jakso hävittiin 5 pistettä, kolmas 3 pistettä ja viimeisestä erästä väänsimme pisteen voiton. Koko peli kuitenkin turnauksen voittaneelle Audentesille 33-49.

Lauantai-illan vastustajaksi asettui koripallokoulu Pietarista. Heidän rotaationsa oli melko kapea, joten päätimme lähteä ottamaan WCAS-tytöistä kaiken vauhdin irti illan päätteeksi. Pelasimme nopeilla vaihdoilla ja pidimme entistäkin kovempaa tempoa omassa pelissämme. Hyvillä prässeillä saimme useita pallonriistoja aikaiseksi, mutta viimeistelyn ontuessa emme päässeet rankaisemaan vastustajaa riittävän tehokkaasti. Peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli hyvät ja huonot hetkensä. Puoliajalla olimme vielä pisteen johdossa. Kova pelivauhti ja selkeästi fyysisesti kovemmat pelit alkoivat väsyttää myös meitä ja, kun yhteistä harjoitusta on takana kovin vähän, pääsivät Pietarin tytötkin varmemmalla ja tehokkaammalla viimeistelyllä karkaamaan 12 pisteen voittoon.

Turnauksen viimeinen peli sunnuntaiaamuna oli Virolaista BC Staria vastaan. Totuttuun tapaan aloitimme pelin loistavasti. Hyvällä prässillä saimme useita katkoja ja karkasimme 8-0 johtoon. Paremmalla viimeistelyllä olisimme venyttäneet johtoa suuremmaksikin. Kahden jakson verran peli oli hienosti hallussamme ja johdimme peliä vielä puoliajalla 20-17. Peli kuitenkin tasoittui koko ajan ja Star paransi otteitaan ja sai meidät tekemään huonoja valintoja. Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasatilanteesta. Tiukoissa paikoissa meidän vähäinen joukkuetreeni vaikeuttaa asioita vielä hieman liikaa ja Star pääsi paremmalla joukkuepelaamisella kuittaamaan pelistä 37-42 voiton.

Turnauksesta oli siis tuomisina vain 1 voitto, mutta kuitenkin 5 hyvää peliä. Pelaajat pääsivät haastamaan itseään kovissa kansainvälisissä peleissä ja saivat huomata mitä taitoja ja ominaisuuksia pitää harjoitella lisää, jotta seuraavalla kerralla tammikuussa olemme parempia. Joukkueen MVP:nä palkittiin Fiia Hellsten, joka pystyi parhaiten haastamaan vastustajat hyökkäyspäässä ja aiheutti useita menetyksiä hyvällä puolustuksellaan. Tästä jatketaan menoa eteenpäin sekä yksilöinä, että joukkueena.

 


Turkukoriksella jälleen vilkas kansainvälinen kesä takanaan.

Turkukoriksen panostus kansainvälisyyteen on näkynyt vahvasti kuluneen kesän aikana.

Touko-kesäkuun vaihteessa Turkukoris organisoi jo neljännen kerran peräkkäin Biddy Basket Finland ry:n Pikku Biddy joukkueille pelimatkan Espanjan aurinkorannikolle Fuengirolaan ja sen lähialueille. 6 päivän aikana treenattiin, pelattiin harjoitusotteluita ja osallistuttiin kahteen kovatasoiseen turnaukseen niin Fuengirolassa kuin El Palossakin.

Matkassa oli 26 koripalloilijan alkua ja vähintään tuplaten heidän läheisiään. Onnistunut konsepti saa jatkoa myös ensi kesänä, muy bien!

Mainittakoon, että ennen Pikku Biddyjä, Costa del Solin koriskentät korkkasi Ura Basketin -03 syntyneet pojat. Pojat pääsivät matkalla harjoittelemaan pelien lomassa myös Novaschoolin huippuvalmentaja Julio Solerin johdolla.

Uran pojat pääsivät katsomaan Espanjan ACB-liigan puolivälieräottelun Unicaja Malaga – Iberostar Teneriffe huikeassa tunnelmassa Martin Carpenassa.

Heinäkuun puolessavälissä 9 suomalaisnuorta osallistuivat San Javierissa järjestettyyn Chus Mateo Academyn leiriin Turkukoriksen JP Nikanderin johdolla. Kyseiselle leirille lähtee vuodesta toiseen kymmenkunta omasta koripalloilullisesta kehityksestään kiinnostunutta nuorta.

Elokuun alussa saatiin sitten toista kertaa peräkkäin Real Madridin valmentaja Chus Mateo esikuntineen Suomeen ja Naantaliin, jossa järjestettiin Naantali SPA Chus Mateo Academy vol 2 huippuolosuhteissa ja huippuvalmennuksessa. Chus Mateo Acacemyn leirien ohjelma on vaativa – kyseessä ei ole siis mikään lomailuleiri vaan eteenpäin pyrkiville nuorille tarkoitettu kehittymisen paikka. Samalla osallistujat ovat näyteikkunassa Euroopan koriksen ykkösmaan kärkivalmentajille. Nytkin leirillä oli ainakin kaksi poikaa, jotka olivat näytillä Novaschoolin valmentajalle Julio Solerille.

NSCMA akatemian lomassa Naantalissa leireili tulevalla kaudella EGBL:ään osallistuva West Coast All-Stars yhdistelmä.

Uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia ja Turkukoriksen ohjelma on neljän aikaisemman toimintavuoden mukaisesti kansainvälinen ja vilkas. On EGBL-turnaukset, on Biddy Legendojen Madridin turnaus, on Pikku Biddyjen Costa del Solin valloitus. On myös lupa odottaa, että kk-pelaajan valintoja jatketaan Turun alueen valtakunnallisissa sarjoissa A- ja B-nuorten joukkueissa pelaavista nuorista.

Ja nähtäväksi jää, mitä muuta uutta keksitään!