Uutiset

Turkukoriksella jälleen vilkas kansainvälinen kesä takanaan.

Turkukoriksen panostus kansainvälisyyteen on näkynyt vahvasti kuluneen kesän aikana.

Touko-kesäkuun vaihteessa Turkukoris organisoi jo neljännen kerran peräkkäin Biddy Basket Finland ry:n Pikku Biddy joukkueille pelimatkan Espanjan aurinkorannikolle Fuengirolaan ja sen lähialueille. 6 päivän aikana treenattiin, pelattiin harjoitusotteluita ja osallistuttiin kahteen kovatasoiseen turnaukseen niin Fuengirolassa kuin El Palossakin.

Matkassa oli 26 koripalloilijan alkua ja vähintään tuplaten heidän läheisiään. Onnistunut konsepti saa jatkoa myös ensi kesänä, muy bien!

Mainittakoon, että ennen Pikku Biddyjä, Costa del Solin koriskentät korkkasi Ura Basketin -03 syntyneet pojat. Pojat pääsivät matkalla harjoittelemaan pelien lomassa myös Novaschoolin huippuvalmentaja Julio Solerin johdolla.

Uran pojat pääsivät katsomaan Espanjan ACB-liigan puolivälieräottelun Unicaja Malaga – Iberostar Teneriffe huikeassa tunnelmassa Martin Carpenassa.

Heinäkuun puolessavälissä 9 suomalaisnuorta osallistuivat San Javierissa järjestettyyn Chus Mateo Academyn leiriin Turkukoriksen JP Nikanderin johdolla. Kyseiselle leirille lähtee vuodesta toiseen kymmenkunta omasta koripalloilullisesta kehityksestään kiinnostunutta nuorta.

Elokuun alussa saatiin sitten toista kertaa peräkkäin Real Madridin valmentaja Chus Mateo esikuntineen Suomeen ja Naantaliin, jossa järjestettiin Naantali SPA Chus Mateo Academy vol 2 huippuolosuhteissa ja huippuvalmennuksessa. Chus Mateo Acacemyn leirien ohjelma on vaativa – kyseessä ei ole siis mikään lomailuleiri vaan eteenpäin pyrkiville nuorille tarkoitettu kehittymisen paikka. Samalla osallistujat ovat näyteikkunassa Euroopan koriksen ykkösmaan kärkivalmentajille. Nytkin leirillä oli ainakin kaksi poikaa, jotka olivat näytillä Novaschoolin valmentajalle Julio Solerille.

NSCMA akatemian lomassa Naantalissa leireili tulevalla kaudella EGBL:ään osallistuva West Coast All-Stars yhdistelmä.

Uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia ja Turkukoriksen ohjelma on neljän aikaisemman toimintavuoden mukaisesti kansainvälinen ja vilkas. On EGBL-turnaukset, on Biddy Legendojen Madridin turnaus, on Pikku Biddyjen Costa del Solin valloitus. On myös lupa odottaa, että kk-pelaajan valintoja jatketaan Turun alueen valtakunnallisissa sarjoissa A- ja B-nuorten joukkueissa pelaavista nuorista.

Ja nähtäväksi jää, mitä muuta uutta keksitään!