Uutiset

West Coast All-Stars otteluraportti Liepajan EGBL-turnauksesta 25.-28.1.2018

(Valmentaja Tero Kasevan raportti turnauksesta)

Torstaina iltapäivällä West Coast tytöt, valmennus ja suuri fanijoukko kokoontuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle valmiina lähtemään kauden toiseen turnaukseen. Pientä lisäjännitystä matkaan toi lähtö lentäen ja innokas arvuuttelu siitä kenen viereen pääsee istumaan. Pomppuinen nousu ylös ja sujuva lasku alas ja oltiin perillä Riikassa. Kahden ja puolen tunnin bussimatka kisapaikalle Liepajaan sujui äänekkäästi kuulumisia vaihtaessa.


Liepajassa majoituimme EYBL-historian parhaaseen hotelliin ja söimme hyvän illallisen. Unta palloon ja valmiina aikaiseen herätykseen, aamulenkki, aamupala ja hallille. Pelit pelattiin Liepajan Olympic-centerissä, jossa olosuhteet olivat myös viimeisen päälle kunnossa. Ensimmäiseen peliin saimme vastaamme Puolalaisen Pomeranian, joka antoi meille oppitunnin prässäämisestä. Joukkueen pistekunkku Fiia Hellsten oli merkattu hyvin ja hänen kimpussaan oli jatkuvasti 2 tai 3 puolalaista herhiläistä. Muut eivät päässeet yhtään helpommalla ja kun meidän keskittymisemme meni pallon suojeluun, ei pelin tekemisestä tullut juuri mitään. 5 vs 5 hyökkäyksissä olimme parempia, mutta niihin päästiin ihan liian harvoin. 40 menetystä ja lopputuloksena tappio pistein 33-52.

Iltapäivällä vastaan asettui ennakolta turnauksen kovin joukkue Prinemanie Valko-Venäjältä. Prässi helpottui hieman ja menetyksiä saatiin vähennettyä, mutta vastustajan suunnanvaihto oli huippuluokkaa ja nopeaan hyökkäykseen lähdettiin kovilla ja pitkillä harppuunasyötöillä, joita kotisarjoissa ei ole nähty ollenkaan. Tyly päivä päättyi 26-53 tappioon.

Hyvän tankkauksen ja huollon kautta riittävä lepo ja valmiina uuteen turnaus-päivään. Pitkän aamun jälkeen ensimmäisenä vastaan saatiin Slovan Litomerice Tsekistä. Vastustajalta hyvä aloitus ja jäimme heti 10 pistettä perään. Toisen päivän teemaksi oli otettu suojele koria ja auta pakissa. Aloimme saada puolustustamme kasaan ja vastustajan korin tekeminen tuli koko ajan hankalammaksi ja samalla tilanne tasoittui. Viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin vielä 7 pisteen takamatkalta. Peli oli kääntymässä meille mutta vasta 2 minuuttia ennen pelin loppua pääsimme ensimmäistä kertaa johtoon hyvän pelin pelanneen Miisa Aaltosen korilla. Tsekit menivät vielä pisteen johtoon ja 25 sekuntia ennen pelin loppua oli otettava viimeinen aikalisä. Pallo piirretysti kentälle pari syöttöä ja Sohvi Saviniemi naulaa kolmosella joukkueen 2 pisteen johtoon. Vastustaja ottaa aikalisän ja pallo meidän puolustuspäähän. Hyvän puolustuksen jälkeen saimme pakotettua heidät huonoon heittoon ja voitto meille luvuin 32-30.

Illan viimeisessä pelissä vastustajaksi tuli BS Riga. Nyt oli meidän vuoromme aloittaa hyvin ja peli mentiin meidän hallinnassa alusta loppuun. Riikan koripallokoululle tappio lukemin 45-27.

Sunnuntain viimeisen viidennen pelin juoni oli alusta asti selvä, voitolla nousu turnauksen kolmanneksi ja tappiolla sijalle viisi. Hieman hermostunut aloitus ja kotijoukkue BS Liepaja aloitti rohkeammin ja paremmalla taistelulla. Peli jatkui samalla juonella loppuun asti ja me emme saaneet missään vaiheessa aikaan kunnon taistelua pelin voitosta. Liepajan koripallokoulu voitti pistein 42-59 ja nappasi turnauksen pronssimitallit.

Muistoksi hienosta turnauksesta jäi kaksi voittoa ja viidennen sijan pokaali. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin puolustuksen työmyyrä ja pohjapaikan viimeinen este Tilda Reinikka. Viimeinen peli jäi harmittamaan suuresti, mutta Liepajasta saimme kuitenkin yhden voiton enemmän kuin Tallinnasta ja joukkueen yhteinen peli oli taas asteen verran parempaa. Vastassa on vaan koko ajan kovia jatkuvasti yhdessä treenaavia koripallokouluja, joiden kanssa ei voi epäonnistua tai epäröidä yhtään. Onneksi kolmannessa turnauksessa Tallinnassa vastaan saadaan lisää kovia joukkueita ja haastetta riittää loppuun asti.

 


West Coast All-Stars otteluraportti Tallinnan EGBL-turnauksesta 9.-12.11.2017

(Valmentaja Tero Kasevan raportti turnauksesta)

West Coast All Stars aloitti ensimmäisen tyttökoriksen EGBL-taipaleen 9.11.2017 Helsingin satamassa. Kasassa oli 12 pelaajan, kahden valmentajan, joukkueenjohtajan ja usean vanhemman jännittynyt, mutta innokas ryhmä. Ryhmä keikkui laivalla Tallinnaan ja pääsi yöpymään joukkue omaan ja kannustajat omiin hotelleihinsa.

Turnaus aloitettiin sarjan suomalaisten joukkueitten kesken, kun vastaan asettui Honka. Pelin aloitus oli vauhdikas ja onnistuimme tekemään Hongan pelistä hankalaa ja voitimme ensimmäisen jakson 12-6. Toiselle jaksolle Honka tuli sisuuntuneemmin ja voitti jakson 11-22 lähinnä korin alta 14 pistettä nostaneen Elsa Lemmilän voimin. Pelin lopussa saimme oman pelimme taas paremmin kasaan, mutta 5 pisteen taukojohtoa emme saaneet enää kiinni ja Honka vei voiton 11 pisteen erolla.

Päivän toiseen peliin vastaan asettui Virolainen Rapla. Peli alkoi hermostuneesti ja pallo karkasi useaan otteeseen. Jakson edetessä saimme hyviä stoppeja, joista pääsimme tekemään helppoja koreja ja karkasimme 7 pisteen taukojohtoon. Rapla oli aavistuksen kevyempi vastus ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla ja lopputuloksena oli 22-47 voitto.

Hyvin nukutun yön ja pitkän aamun jälkeen pääsimme iltapäivällä haastamaan Audentesin koripallokoulun joukkuetta. Pelin aloitus oli meiltä jälleen terävä ja jakson puolessa välissä johdimme vielä pisteellä 9-8. Sen jälkeen Audentesin pituus-, taito- ja varsinkin pelikovuuden ylivoima pääsi vauhtiin ja peli kääntyi vastustajalle ja Audentes voitti jakson 9 pisteellä. Saimme taas pelin tasoittumaan ja toinen jakso hävittiin 5 pistettä, kolmas 3 pistettä ja viimeisestä erästä väänsimme pisteen voiton. Koko peli kuitenkin turnauksen voittaneelle Audentesille 33-49.

Lauantai-illan vastustajaksi asettui koripallokoulu Pietarista. Heidän rotaationsa oli melko kapea, joten päätimme lähteä ottamaan WCAS-tytöistä kaiken vauhdin irti illan päätteeksi. Pelasimme nopeilla vaihdoilla ja pidimme entistäkin kovempaa tempoa omassa pelissämme. Hyvillä prässeillä saimme useita pallonriistoja aikaiseksi, mutta viimeistelyn ontuessa emme päässeet rankaisemaan vastustajaa riittävän tehokkaasti. Peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli hyvät ja huonot hetkensä. Puoliajalla olimme vielä pisteen johdossa. Kova pelivauhti ja selkeästi fyysisesti kovemmat pelit alkoivat väsyttää myös meitä ja, kun yhteistä harjoitusta on takana kovin vähän, pääsivät Pietarin tytötkin varmemmalla ja tehokkaammalla viimeistelyllä karkaamaan 12 pisteen voittoon.

Turnauksen viimeinen peli sunnuntaiaamuna oli Virolaista BC Staria vastaan. Totuttuun tapaan aloitimme pelin loistavasti. Hyvällä prässillä saimme useita katkoja ja karkasimme 8-0 johtoon. Paremmalla viimeistelyllä olisimme venyttäneet johtoa suuremmaksikin. Kahden jakson verran peli oli hienosti hallussamme ja johdimme peliä vielä puoliajalla 20-17. Peli kuitenkin tasoittui koko ajan ja Star paransi otteitaan ja sai meidät tekemään huonoja valintoja. Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasatilanteesta. Tiukoissa paikoissa meidän vähäinen joukkuetreeni vaikeuttaa asioita vielä hieman liikaa ja Star pääsi paremmalla joukkuepelaamisella kuittaamaan pelistä 37-42 voiton.

Turnauksesta oli siis tuomisina vain 1 voitto, mutta kuitenkin 5 hyvää peliä. Pelaajat pääsivät haastamaan itseään kovissa kansainvälisissä peleissä ja saivat huomata mitä taitoja ja ominaisuuksia pitää harjoitella lisää, jotta seuraavalla kerralla tammikuussa olemme parempia. Joukkueen MVP:nä palkittiin Fiia Hellsten, joka pystyi parhaiten haastamaan vastustajat hyökkäyspäässä ja aiheutti useita menetyksiä hyvällä puolustuksellaan. Tästä jatketaan menoa eteenpäin sekä yksilöinä, että joukkueena.

 


Turkukoriksella jälleen vilkas kansainvälinen kesä takanaan.

Turkukoriksen panostus kansainvälisyyteen on näkynyt vahvasti kuluneen kesän aikana.

Touko-kesäkuun vaihteessa Turkukoris organisoi jo neljännen kerran peräkkäin Biddy Basket Finland ry:n Pikku Biddy joukkueille pelimatkan Espanjan aurinkorannikolle Fuengirolaan ja sen lähialueille. 6 päivän aikana treenattiin, pelattiin harjoitusotteluita ja osallistuttiin kahteen kovatasoiseen turnaukseen niin Fuengirolassa kuin El Palossakin.

Matkassa oli 26 koripalloilijan alkua ja vähintään tuplaten heidän läheisiään. Onnistunut konsepti saa jatkoa myös ensi kesänä, muy bien!

Mainittakoon, että ennen Pikku Biddyjä, Costa del Solin koriskentät korkkasi Ura Basketin -03 syntyneet pojat. Pojat pääsivät matkalla harjoittelemaan pelien lomassa myös Novaschoolin huippuvalmentaja Julio Solerin johdolla.

Uran pojat pääsivät katsomaan Espanjan ACB-liigan puolivälieräottelun Unicaja Malaga – Iberostar Teneriffe huikeassa tunnelmassa Martin Carpenassa.

Heinäkuun puolessavälissä 9 suomalaisnuorta osallistuivat San Javierissa järjestettyyn Chus Mateo Academyn leiriin Turkukoriksen JP Nikanderin johdolla. Kyseiselle leirille lähtee vuodesta toiseen kymmenkunta omasta koripalloilullisesta kehityksestään kiinnostunutta nuorta.

Elokuun alussa saatiin sitten toista kertaa peräkkäin Real Madridin valmentaja Chus Mateo esikuntineen Suomeen ja Naantaliin, jossa järjestettiin Naantali SPA Chus Mateo Academy vol 2 huippuolosuhteissa ja huippuvalmennuksessa. Chus Mateo Acacemyn leirien ohjelma on vaativa – kyseessä ei ole siis mikään lomailuleiri vaan eteenpäin pyrkiville nuorille tarkoitettu kehittymisen paikka. Samalla osallistujat ovat näyteikkunassa Euroopan koriksen ykkösmaan kärkivalmentajille. Nytkin leirillä oli ainakin kaksi poikaa, jotka olivat näytillä Novaschoolin valmentajalle Julio Solerille.

NSCMA akatemian lomassa Naantalissa leireili tulevalla kaudella EGBL:ään osallistuva West Coast All-Stars yhdistelmä.

Uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia ja Turkukoriksen ohjelma on neljän aikaisemman toimintavuoden mukaisesti kansainvälinen ja vilkas. On EGBL-turnaukset, on Biddy Legendojen Madridin turnaus, on Pikku Biddyjen Costa del Solin valloitus. On myös lupa odottaa, että kk-pelaajan valintoja jatketaan Turun alueen valtakunnallisissa sarjoissa A- ja B-nuorten joukkueissa pelaavista nuorista.

Ja nähtäväksi jää, mitä muuta uutta keksitään!