5 – 0 => 15 – 0 => Turnausvoitto => Superfinaali

Jutun otsikko viittaa WCAS I:n puhtaalla pelillä hankittuun kauden kolmanteen turnausvoittoon. Vielä huikeampaa on kaikkien kauden 15 pelin voittaminen ja sitä kautta toukokuisen (21.-24.5.2015) Liettuan Klaipedassa pelattavan superfinaalipaikan saavuttaminen. West Coast All-Stars on EYBL-historian viides suomalaisjoukkue, joka superfinaaleihin on yltänyt ja U-17 ikäluokan ensimmäinen. Tämä on siis erittäin kova merkintä poikien koripallo-CV:hen. Superfinaalissa sitten mitataan WCAS:n taso uudelleen Pohjois-Euroopan parhaita joukkueita vastaan.

Turnausmatka alkoi treeneillä Salohallissa matkalla Helsingin lauttarantaan. Treeneissä muistuteltiin mieliin taas mieleen yhteisiä asioita ja paria uuttakin asiaa käytiin läpi. Onnistuneen treenin jälkeen oli hyvä suunnata kohti Viron pääkaupunkia ja siellä odottanutta – kerrankin hyvätasoista – majoitusta Pirita Spassa.

wcas_eybl_1

Hyvä majoitus taisi olla joukkueelle hienoinen shokki, siksi tahmealla pelillä se kaatoi Vilnan SKM-RVS:n lukemin 62-70. Johtuiko tahmeus majoituksesta vai ennemminkin vastustajan tasosta joka sijoittui turnauksessa toiseksi, joten majoituksen aiheuttama kulttuuri shokki ei ollut syynä tiukkaan peliin. Esille voidaan nostaa Joona Airenne, joka tykitti ensimmäisellä puolikkaalla 17 pistettä ja asetettiin erikoisvartiointiin toisella puolikkaalla. Hieman polvivaivaisena pelannut Eero Innamaa ja 4 syöttöä namutellut Teemu Jarhio tekivät 10 pistettä mieheen. Kauden aikana huimasti heittoaan kehittänyt Nikke Lampinen ja korinalusjyrä Akseli Mäkelä tekivät 9 paunaa mieheen. Tärkeä oli myös Valtteri Järvenpään panos, joka hyvää fysiikkaansa hyväksi käyttäen kirjaimellisesti poimi 8 elintärkeää levypalloa.

wcas_eybl_2

Perjantain toinen peli oli vasta illalla auringon laskun jälkeen 19.30 järjestävää seurakuntaa Tallinnan Kalevia vastaan. Peli alkoi aivan loistavasti ja näytti, että WCAS marssii selvään voittoon, mutta toisin kävi. Valmennusjohdon ehkä liian rohkea vaihtaminen aiheutti sekaannusta ja Kalev tuli peliin mukaan. Lopulta kuitenkin huono vaihe saatiin käännettyä parempaan ja summerin soidessa taululla komeilivat WCAS 83-54 voittonumerot.

WCAS:n ja koko kentän kurko oli 28 tikkiä tikannut Joona Airenne. Myös moni muu onnistui mukiin menevästi. Eero Innamaa suorastaan pursui peli-iloa ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla ja Valtteri Järvenpää puolusti iilimadon lailla Kalevin ykköstykkiä. Aina itsensä likoon laittava Ossi Koski ansaitsee maininnan kuin myös hyvin korinalla onnistuneet Akseli Mäkelä ja Joonas Kyllönen.

Perjantain toisen pelin jälkeen otettiin yhteiskuva paikalle saapuneen runsaslukuisen fanijoukon kanssa.

wcas_eybl_3

Lauantain aamupelissä kohdattiin ennen stage III:sta sarjakakkosena majaillut Liepaja, joka oli vastaantulija, kun WCAS sai ison vaihteen silmään heti ottelun alussa. Lopulta WCAS hurjasteli tasaan sataan pisteeseen, joka lyhyellä peliajalla (4 x 8 min) on kelpo suoritus. Liepaja jäi puolestaan 44 pisteeseen, joten selittelyitä ei tarvita. Huikeassa heitossa oleva Joona naulasi 14,5 minuutissa uskomattomat 29 pistettä. Muita kaksi numeroisiin pisteisiin päässeitä olivat Paavo Nieminen (11 p), Valtteri Järvenpää (10 p), Teemu Jarhio (10 p) ja Eero Innamaa (13 p).

Iltapäivällä oli nk. pay back -peli, jossa vastassa oli WCAS:n EYBL historian ainoan tappion aiheuttanut BS Spars. Liettualaiset olivat tässakin pelissä vaikea vastus, jotenkin vaan match upit eivät kohtaa heitä vastaan. Tunteitakin kuumentanut peli päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen lopulta WCAS:n 72-63 voittoon.

Pienemmällä rotaatiolla pelannut WCAS toki hallitsi peliä ja voitto ei tuntunut uhatulta missään vaiheessa, mutta töitä jouduttiin voiton eteen tekemään hartiavoimin. Tietysti näitä pelejä juuri EYBL:ssä haetaankin! Vastuun kantajat olivat tuttuja: Joona Airenne, Eero Innamaa ja Teemu Jarhio kannattelivat joukkuettaan esimerkillisesti. Hyvää tukea heille antoivat Nikke Lampinen, joka osui tärkeillä hetkillä ja puolustuksessa raataneet Valtteri Järvenpää ja Ossi Koski. Myös Eero Lehtosen panos oli merkittävä.

Pelien jälkeen suunnattiin fani-illalliselle Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Al Bastione ravintolaan, jossa poikia odotti runsas 20 fania. Ruoka oli maittavaa ja illan mageinta antia oli Ansku Lehtosen junailema fanien kyselytunti, jossa jokainen pelaaja vuorollaan oli hänen haastateltavanaan. Kysymykset ja varsinkin poikien vastaukset olivat mielenkiintoisia ja osoitti kuinka fiksuja nuorukaisia WCAS:n joukkuessa on!

wcas_eybl_4

Turnauksen päätöspäivänä oli vielä edessä moskovalaisen Runan kohtaaminen, jolla on muutama erittäin hyvä pelaaja, mutta joukkueena he ovat pelanneet ailahtelevasti. Erittäin hyvin keskittyneenä peliin tullut WCAS heilutteli tahtipuikkoa ensi minuuteista lähtien. Runa pysyi mukana ensimmäisen neljänneksen, mutta WCAS:llä oli tankki täynnä ja äiti Venäjän pojilla vain puolillaan, joten peli oli taputeltu ennen pitkää taukoa, kun WCAS vei toisen neljänneksen murhaavasti 29-9.

Lopulta odoteltiin vain loppusummeria, mutta sitä kannatti odottaakin, sillä Joona Airenne teki turnauksen huikeimman suorituksen donkkaamalla pallon Runan sentteri jättiläisen naamaan 15 sekuntia ennen pelin loppua. Ensin kaikki olivat suu auki hiljaa, mutta pian koko penkki meni sekaisin Joonan huikeasta suorituksesta. Joonan alaspäin donkkaamat loppulukemat olivat 80-48.

Pelissä tuli paljon onnistumisia, joista mainittakoon Valtteri Järvenpään out of nowhere erittäin korkealta levyyn liimaama torjunta, Eero Innamaan kaksi peräkkäistä isoa nopeiden päätteeksi sekä Eero Lehtosen erinomainen pakitus. Lisäksi Akseli Mäkelä ja Joonas Kyllönen pimittivät Runan sentterin.

Pelin jälkeen fanit luovuttivat joukkueelle T-paidat superfinaaliin pääsyn kunniaksi.

wcas_eybl_5

Pari tuntia pelin jälkeen olleessa palkintogaalassa WCAS totutusti tyhjensi palkintopöydän antimet. Joona Airenne oli ylivoimainen turnauksen MVP sekä korikuningas, Eero Innamaa valittiin all-stars viisikkoon ja joukkueen parhaaksi arvostettiin Valtteri Järvenpää. Luonnollisesti kaikki saivat mitalit sekä joukkue komean pokaalin.

wcas_eybl_6