AURINKORANNIKON SUOMALAINEN KOULU – COLEGIO FINLANDÉS TARJOAA ERINOMAISET MAHDOLLISUUDET OPISKELUN JA URHEILUN YHDISTÄMISEEN

Pyry Rantanen ja Karri Sällylä pelaajavaihtoon Fuengirolaan 15.-19.2.2016

Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa Costa del Solilla on vuodesta 1991 lähtien toiminut yksityinen suomalainen peruskoulu, jossa annetaan opetusta kaikilla perusopetuksen vuosiluokilla 1-9 sekä lukiokoulutusta. Myös esiopetusta tarjotaan.

pelaajavaihto_kuva1

Opetussuunnitelmassa painottuvat yksilöllisyys ja omatoimisuus, mikä antaa loistavan mahdollisuuden esimerkiksi urheilun harrastamiseen yhdessä Euroopan johtavista urheilumaista, Espanjassa. Malagan alue on yksi tärkeistä palloilualueista Espanjassa. Koripallossa Unicaja Malagan vanavedessä alueen joukkueiden ja toiminnan taso on huippuluokkaa. Jalkapallo on tietysti merkittävä osa espanjalaista kulttuuria. Yksilölajeista esiin kannattaa nostaa uinti, tennis ja etenkin golf, jonka harjoitteluun ja pelaamiseen Fuengirolan ympäristö tarjoaa erinomaiset ympärivuotiset mahdollisuudet.

– Meille voi tulla opiskelemaan lukioon vaikka vaan yksittäisen jakson ajaksi, kertoo Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun rehtori Maarit Paaso

Suomalaisen yleisurheilun kulta-aikoina 70-luvulla Fuengirolan Los Pacos, jossa myös Colegio Finlandés sijaitsee, oli monen huippujuoksijan harjoituskeskuksena talvisin. Lue lisää Colegio Finlandésista osoitteesta http://www.suomalainenkoulu.net/etusivu/

pelaajavaihto_kuva2Turkukoris lähettää toisena vuotena peräkkäin West Coast All-Starsin pelaajia pelaajavaihtoon Espanjan aurinkorannikolle. Viikolla 7 Costa del Solin leppeästä talvesta pääsevät nauttimaan Turun NMKY:n A-pojista Pyry Rantanen ja Ura Basketin A-pojista Karri Sällylä. Pelkkää lomailua poikien matka ei suinkaan ole vaan pojat hikoilevat niin koulussa kuin korissaleillakin. Colegio Finlandésissa pojat suorittavat päivisin Kerttulin urheilulukiosta välitettyjä tehtäviä ja harjoittelevat iltaisin Unicaja Malagan ja CB Marbellan juniorijoukkueiden kanssa.

Viime talvena pelaajavaihdossa olivat Teemu Jarhio, joka tällä kaudella viettää Espanjassa koko lukuvuoden pelaten samalla CB Marbellan edustusjoukkueessa, sekä Tuomas Saarinen, joka mm. pelaajavaihdossa ollessaan suoritti yhden koeviikon tentin. Tämä on hyvä osoitus Colegio Finlandésin ja sen rehtorin Maarit Paason yhteistyöhalusta.

– Olin toki viettänyt Aurinkorannikon Suomalaisessa Koulussa lukuvuoden 2011-12 ja kouluun oli kiva palata lyhyeksi aikaa viime talvena. Samalla syttyi halu palata tänne koko lukuvuodeksi, fiilisteli espanjalaiseen korikseen ja elämänmenoon tykästynyt Teemu.

Oli tosi motivoivaa ja avartavaa viettää viikko ikäluokkani huippujen kanssa Costa del Solissa viime talvena ja samalla hoitaa myös kouluvelvoitteet, hehkutti puolestaan juuri ikäluokkansa (U-18) maajoukkueleirille valittu Tuomas.

pelaajavaihto_kuva3

Mukana reissussa oli myös Tuomaksen isä, Ismo, joka päivätyökseen opettaa Salossa ja iltaisin valmentaa Vilppaan junioreita. Ismokin oli vaikuttunut Colegio Finlandésin yhteistyöhalusta ja opiskelun ja urheilun yhdistämismahdollisuudesta

Mikäli mahdollisuus Costa del Soliin lähtemiseen avautuu, on se yksi erinomainen vaihtoehto urheilijan polulla, päätti Ismo.