Chus Mateo Academy, Cadiz, España 4.-13.7.2016

(JP Nikanderin referaatti leiristä)

Kolmatta vuotta peräkkäin Turkukoris sain kunnian viedä pelaajia ja valmentajia espanjalaisen huippuvalmentaja Chus Mateon akatemian leirille. Tällä kertaa 10 päivän leiri pidettiin Cadiz:ssa San Roquen kaupungissa ja Turkukoriksen kautta reissussa oli 8 pelaajaa ja 2 valmentajaa.

chus_2016_kuva1

1998 – 2003 syntyneitä leiriläisiä oli 51, lajivalmentajia 10 sekä fysiikkavalmentaja Borja Fermin Real Madridista. Osallistujia oli Espanjasta, Suomesta, Tanskasta, Virosta, Englannista ja Liettuasta.

chus_2016_kuva2

Ensimmäisen tasotreenin jälkeen pelaajat jaettiin ikä- ja tasoryhmiin, joissa harjoiteltiin ja pelattiin leirin ajan. Leiri oli jaksotettu niin että ohjelmaan mahtui 1,5  lepopäivää jotka olivat todella tarpeellisia sekä fyysiseen että psyykkiseen palautumiseen. Toisena niistä käytiin vesipuistossa ja toisena rannalla.

chus_2016_kuva3

Aamupäivät harjoiteltiin salissa n. 3 h, muutaman tunnin siestan jälkeen 45 min 3-4 hlö pienryhmissä henkilökohtaista taitoa, jonka jälkeen iltapäivällä joko n. 3 tunnin lajitreenit tai pelejä leiriläisten kesken tai alueen joukkueita vastaan. Viimeinen aamupäivä kisailtiin heitto- ja taitokisoja.

chus_2016_kuva4

Leirillä vieraili ja luennoi myös Real Madridin päävalmentaja Pablo Laso. Pablon viesti oli selkeä: “kenestäkään ei tule huippua ilman intohimoa” ja “intohimoa valmentaja ei pysty opettamaan”.

chus_2016_kuva5

1-6.8. saamme nauttia Chus Mateon & co opeista Naantalissa.