DREAM CAME TRUE!

West Coast All-Stars I:n toiminta päättyi komeasti niin kutsuttuun Dream Come True -matkaan Etelä-Californian Los Angelesiin 27.7.-8.8.2015. Matkan idea saatiin lähes kaksi vuotta sitten, kun suunniteltiin West Coast All-Starsin toimintaa. Siinä vaiheessa ei ollut tietoa EYBL:iin osallistumisesta eikä oikeastaan joukkueen kokoonpanokaan ollut valmiina.

Matkan yhteyshenkilönä ja järjestelijänä jenkkilän päässä on toiminut LA Lakersin fysiovalmentaja Marko Yrjövuori, jota PJ kävi tapaamassa runsas 1,5 vuotta sitten paikan päällä. Mr Yrjövuori itse ei ollut paikalla, koska hän huolehtii samaan aikaan Susijengin hyvinvoinnista, mutta hän on organisoinut toisella viikolla olevat harjoitukset ja pelit. Iso käsi Markolle!

Alla päiväkirjan omaisesti matkan tärkeimmät vaiheet.

 

Maanantai 27.7.- tiistai 28.7.

Lounais-Suomesta lähti Dream Come True – matkalle 12 pelaajan ja 4 staffin jäsenen lisäksi 8 vanhempaa / sisarusta eli yhteensä 24 hengen seurue. Reissu alkoi lyhyellä stintillä Tukholmaan, josta yöpymisen jälkeen jatkettiin  Frankfurtin kautta määränpäähän.

dream_came_true_kuva1

West Coast All-Starsin pitkä vaellus kohti lännen luvattua maata jatkui siis tiistaina aamiaisella klo 7.00 Arlanda Hotelbyssä, ja päättyi kauan odotettuun saapumiseen hotellillemme Los Angelesin BW Redondo Beach Inn:iin klo 21.00. Ajat ovat paikallisia, joten matkaa tehtiin yhtä kyytiä 23 tuntia ilman suurempia taukoja, pois lukien maahantulotarkastuksen ja vuokra-autojen odottelu.

West Coast All-Stars huomasi, että sisäisen kellon rukkaaminen ei onnistu tuosta vaan. Väsymyksestä huolimatta lähes poikkeuksetta kaikki heräsivät erittäin aikaisin eivätkä saaneet enää unta, olihan sisäinen kello Suomen ajassa eli Los Angelesin aamuyöstä todellisuudessa elettiin iltapäivää.

 

Keskiviikko 29.7.

Keskiviikko oli palauttelupäivä, joten mihinkään ei ollut kiire. Tai oikeastaan kiire tuli, kun päätettiin lähteä kannustamaan Special Olympics -kisoihin Suomen Unified-korisjoukkuetta Panamaa vastaan. Liekö kannustuksesta ollut hyötyä, mutta Suomi otti niukan 2 pisteen voiton tiukan jännitysnäytelmän jälkeen. WCAS-pelaajat pääsivät pelin jälkeen yhteiskuvaan Sisususien kanssa, mikä kruunasi vierailun USC campuksella!

dream_came_true_kuva2

Iltapäivä vietettiin sitten Redondo Beachilla pelaten beachwolleyta. Staff fanien (Sannan) ryydittämänä haastoi itseluottamusta uhkuen pojat, jotka vuosi sitten Salossa kaatuivat mennen tullen. Vuosi oli vienyt poikia myös lentopallossa huimasti eteenpäin ja staff joutui nöyrtymään poikien toiselle puolikkaalle eräluvuin 2-1. Ilman Tuomaksen siskoa Sannaa lukemat olisivat olleet varmaan ainakin 2-0.

dream_came_true_kuva3

 

Torstai 30.7.

Torstaina shoppailtiin sydämen kyllyydestä Camarillo Premium Outletissä, jonne on tunnin ajomatka ilman ruuhkia ja normaalissa ruuhkassa lähes 2 tuntia.

Shoppailun jälkeen mentiin Tyynen valtameren rannalle pelaamaan biitsiä ja uimaan ison valtameren tyrskyissä.

 

Perjantai 31.7

Perjantaita vietettiin aamusta lähtien helteistä päivää keskelle preeriaa rakennetussa Six Flags Magic Mountain -huvipuistossa, josta viittä vierailijaa lukuun ottamatta palatiin hotellille alkuillasta. Jojo Tomin johdolla hulppeista vuoristoradoista jäivät ”nauttimaan” Sanna, Ossi, Joona ja Esa. Six Flagsissä on yhdet maailman hurjimmista vuoristoradoista, joista ehkä hurjimman X2:n jojo T laski silmät kiinni kuolemaa peläten muiden nauraessa.

dream_came_true_kuva4

 

Lauantai 1.8.

Lauantain pääaiheena oli tutustuminen Los Angelesin nähtävyyksiin Star Line Toursin Danin johdolla, jonka sightseeing-kierroksella PJ oli ollut sattumalta jo ensi visiitillään Enkelten laaksossa. Matka meni suunnilleen seuraavassa järjestyksessä: Venice Beach – Santa Monica Pier – julkkisten taloja Beverly Hillsissä ja Bel Airissa (näimme mm. Clippers tähden Blake Griffinin kodin julkisivun) – Rodeo Drive (yksi kalleimmista ostoskaduista maailmassa) – Walk of Fame – Hollywood Sign – Downtown – Staples Center.

dream_came_true_kuva5

Kieroajelu venähti suunniteltua pidemmäksi, mutta ehdimme kuitenkin ennen auringon vaipumista Pacific Oceanin uumeniin Redondo Beachille pelaamaan poikien uutta suosikkilajia, beachwolleyta, jossa pojat ovat kieltämättä kehittyneet valtavasti. 12 pelaajaa jaettiin kolmeen joukkueeseen ja haastajaksi ilmaantui staffista ja faneista koostunut sikermä. Kaikki pelasivat kaikkia vastaan, pelit olivat hyvätasoisia ja voitot jakaantuivat tasaisesti, niin että jännitettävää jäi myös sunnuntain katukorikseen.

 

Sunnuntai 2.8.

Sunnuntai aamu oli verkkainen. Mitään erityistä ohjelmaa ei ollut aamupalan lisäksi. Iltapäivällä vaihdettiin rantaa – leppoisa ja rauhallinen Redondo Beach vaihtui psykedeeliseen Venice Beachiin. Siellä jatkettiin lauantaina beachwolleylla alkanutta turnausta katukoriksella samoilla joukkueilla. Venice Beachin katukoriskentillä on kuvattu esimerkiksi koriselokuvien ikoni ”White man can’t jump”, jossa Wesley Snipes ja Woody Harrelson näyttelivät nimirooleja.

Katukorispelitkin menivät mukavasti ristiin ja Jyryn (Teija ja Petri) tarkistuslaskennan jälkeen kaikilla joukkueilla oli kolme voittoa. Kaksi parasta pääsi sovitun mukaisesti finaaliin, joten finalistit jouduttiin ratkaisemaan shoot outilla, tässä vaiheessa staffin/fanien joukkue TENU luopui leikistä ja antoi tilaa nuoremmille ja kauneimmille. Paavo ja Nikke heittivät joukkueensa finaaliin, jossa lopulta DCT-matkan minitournamentin voittajaksi selviytyi joukkue, jossa pelasivat Eero, Paavo, Ossi ja Riku.

dream_came_true_kuva6

 

Maanantai 3.8.

Uusi viikko Los Angelesissa alkoi heti luulot pois harjoituksilla. Ensin Sacramento Kingsin organisaatioon kuuluvan D-liigan Reno Big Hornsin fysiikkavalmentaja Jarvae Odom lämmitti pojat tunnin punttitreenillä, jossa paidat jo kastuivat läpimäriksi.

Toinen tunti vietettiin taitovalmentaja Sherrise Smithin komennossa. Vauhti oli kova ja perusvaatimustaso korkealla. Pojat olivat viikon lomailun jälkeen vähän ruosteessa ja loppua kohden mehutkin loppuivat.

Parin tunnin session kruunasi NBA-pelaaja Wesley Johnsonin saapuminen treenaamaan Mira Costa Highschoolin salille. Johnson varattiin Minnesotaan numerolla 4 vuonna 2010 ja on sen Minnesotan lisäksi edustanut Phoenixia, LA Lakersia, josta siirtyi paikallisvastustajaan Clippersiin tänä kesänä.

dream_came_true_kuva7

 

Tiistai 4.8.

Aurinko helli Redondo Beachia heti aamusta alkaen, kun WCAS kävi klo 9.00 alkaen läpi illan pelin kuvioita läheisellä ulkokentällä. Tänäänkään auringossa oleskelu ei ollut kiellettyä, mutta rajoitettua kylläkin, jotta paukkuja olisi myös illan peliin.

Illalla kohdattiin sitten Mira Costa Highschool, joka Etelä-Californian liiton sääntöjen takia ei saanut pukeutua peliasuihinsa, valmentaja ei saanut olla paikalla eikä virallista pöytäkirjaa saanut pitää. Tulevaan kauteen valmistautumisen saa aloittaa vasta 27. elokuuta, joka suomalaisista kuulostaa hieman ihmeelliseltä, mutta sääntö on tiukasti valvottu ja sanktioitu.

Tämä ei tarkoittanut sitä, että vastassa olisi ollut huono joukkue. Itse asiassa vapautuneesti pelannut kotijoukkue voitti kohtaamisen niukasti 63 – 57. Mira Costa Mustangs osui kaaren takaa aina, kun WCAS pääsi tasoihin tai parin pisteen johtoon. Hieman lomatunnelmissa pelanneelle WCAS:lle jäi näin vähän hampaankoloon torstaina pelattavaan uusintaotteluun. Postitiivisintä peliä esittivät korin alla hyvin raatanut Joonas sekä terävillä ajoilla paljon pisteitä kasannut Teemu.

dream_came_true_kuva8

 

Keskiviikko 5.8

Dream Come True -matkan toiseksi viimeisenä kokonaisena päivänä Los Angelesissa aamu alkoi reippaalla sekakuorolaululla, kun Rikulla oli merkkipäivä. Aikaisemmin matkalla myös Lauri sai täyteen 17 ikävuotta. Onnea pojille!

dream_came_true_kuva9

Aamulla taas treenattiin paikallisten valmentajien johdolla reilu pari tuntinen ja taas jännättiin kuka tulee treenaamaan meidän jälkeen. Tällä kertaa nimekkäin harjoittelija oli Pooh Jeter, joka Bilbaon MM-kisoissa edusti Ukrainaa. Seurajoukkuetasolla hän aloittaa neljännen kauden Kiinan pääsarjassa, mutta on sitä ennen pelannut esim. Sacramento Kingseissä.

dream_came_true_kuva10

Loppupäivä chillailtiin hotellilla sekä Redondo Beachilla ja auringon laskiessa syötiin juhlaillallinen Redondo Beach Pierillä ravintola El Toritossa.

dream_came_true_kuva11

 

Torstai 6.8.

Torstaina oli muuten vapaamuotoista chillailua, mutta illalla pelattiin uusintaottelu Mira Costa Highschoolia vastaan. Re-machissa puolustuksemme oli hieman tiistaita terävämpää ja heittomme upposivat paremmin, joka johti 73 – 82 voittoon. Kansainvälisten pelien voittaminen toisen kotitantereella ei ole koskaan helppoa – ei etenkään lajin kotimaassa. Jenkkipelurit ovat tunnetusti ylpeitä ja yrittävät loppuun asti. Tänäänkin meidän selvä hallinta ei tuonut isompaa voittoa, koska Mira Costan pojat laittoivat kaikkensa peliin loppuun asti. Tänään se ei tosin riittänyt, kun iso kolmikkomme Joonas, Akseli ja Eero tukkivat korinalustan ja auttoivat Teemua ja Tuomasta Mira Costan vikkelän takamiehen puolustamisessa. By the way, kyseinen kaveri on juossut 100 metriä aikaan 10,9!

dream_came_true_kuva12

 

Perjantai 7.8. – lauantai 8.8

West Coast All-Starsin perjantaihin ja lauantaihin ajoittunut 30 tunnin kotimatka Los Angelesista muodostui kahdesta reittivaihtoehdosta: joukkue ja staff matkusti reitillä LA – Chigaco – Munchen – Tukholma – Helsinki ja fanit reitillä LA – San Fransisco – Lontoo – Tukholma – Helsinki.

Matkalla tapahtui pieniä kommeluksia. Ensinnäkin oli lähellä, että joukkue+staff olisi myöhästynyt jatkolennolta Chigacosta Muncheniin, kun ensimmäinen lento oli 50 minuuttia myöhässä. Joukkue ehti kuin ehtikin lennolle PJ:n ollessa viimeinen koneeseen astuja ovia jo suljettaessa. Tukholmassa huomattiin, että Ismon, Tuomaksen ja Nikken laukut olivat jääneet matkalle ja fanien lento Lontoosta Tukholmaan oli hieman myöhässä. Lopulta joukkue ja fanit kohtasivat Tukholmassa, josta oli sitten yhteinen lento Helsinkiin.

Kotimatkan merkkitapahtumiin kuului jojo Tomin syntymäpäivän juhlistaminen komealla sekakuorolaululla ja lahjan ojentamisella

dream_came_true_kuva13

 

Loppusanat

Takana on vajaan kahden kauden rupeama, josta jokaiselle mukana olijalle jää toivottavasti loppuelämäkseen upeita muistoja, unohtumattomia elämyksiä ja mikä ehkä tärkeintä ystävyyssuhteita, jotka todennäköisesti kantavat pitkälle.

Los Angelesin matkan teemana oli Dream Come True – Unelma todeksi. Mukana olleitten tuntemuksia aistinneena ja keskustelujen perusteella voidaan todeta Dream Came True – Unelma toteutui!

KIITOKSET kaikille mukana olleille, meitä seuranneille ja kannustaneille lukuisille ihmisille!