Espanja

In English

Costa del Sol 

Turkukoris on luonut suhteet Espanjan aurinkorannikon koripalloseuroihin sekä Aurinkorannikon Suomalaiseen Kouluun. Tasokkaita joukkueita löytyy Malagasta, Marbellasta, Benalmadenasta ja Fuengirolasta.

Järjestimme yhdessä Biddy Basket Finland -organisaation kanssa jo kuudennen matkan Costa Del Soliin 5.-11.6.2019 ns. “Pikku Biddyille”. Ensi keväänä Turkukoris ja Biddy Basket lähtevät valloittamaan Costa del Solia uudestaan.

kuva-9

 


Aurinkorannikon suomalainen koulu – Colegio Finlandés tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opiskelun ja urheilun yhdistämiseen

koulu-logo-png

Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa Costa del Solilla on vuodesta 1991 lähtien toiminut yksityinen suomalainen peruskoulu, jossa annetaan opetusta kaikilla perusopetuksen vuosiluokilla 1-9 sekä lukiokoulutusta. Myös esiopetusta tarjotaan.

Opetussuunnitelmassa painottuvat yksilöllisyys ja omatoimisuus, mikä antaa loistavan mahdollisuuden opiskelun ja urheilun yhdistämiseen Espanjassa. Malagan alue on yksi tärkeistä palloilualueista Espanjassa. Koripallossa Unicaja Malagan vanavedessä alueen joukkueiden ja toiminnan taso on huippuluokkaa. Yksilölajeista esiin kannattaa nostaa uinti, tennis ja etenkin golf, jonka harjoitteluun ja pelaamiseen Fuengirolan ympäristö tarjoaa erinomaiset ympärivuotiset mahdollisuudet.

– Meille voi tulla opiskelemaan lukioon vaikka vaan yksittäisen jakson ajaksi, kertoo Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun rehtori Maarit Paaso.

Suomalaisen yleisurheilun kulta-aikoina 70-luvulla Fuengirolan Los Pacos, jossa myös Colegio Finlandés sijaitsee, oli monen huippujuoksijan harjoituskeskuksena talvisin. Lue lisää Colegio Finlandésista osoitteesta http://www.suomalainenkoulu.net/etusivu/

kuva-10


San Javier, Murcia

Turkukoriksella on myös vahvat suhteet paikallisiin seuroihin Costa Blancan alueella Espanjan itärannikolla. Turkukoris on halukas avustamaan suomalaisia seurajoukkueita erityisesti San Javierin alueelle suuntautuviin harjoitus- ja pelimatkoihin.

San Javierin harjoituskeskus on kustannustehokas ja kaikki tarvittava on lähellä. Hyviä harjoitusvastustajia on tarjolla runsaasti ja merikin on lähellä.

Alicanten lentokentältä on San Javieriin matkaa n. 100 km!

Alueen koripalloilullinen keskus sijaitsee Murciassa, jossa on myös Espanjan pääsarjan ACB:n joukkue.


Madrid

biddy-finland-logo

Chus Mateo Academyn kautta Turkukorikselle on avautunut suhteet myös Madridissa järjestettävään kansainväliseen turnaukseen, jossa pelaa mm. Real Madridin juniorijoukkueita.

Turkukoris vei Torneo International – nimiseen turnaukseen Biddy Basket Finlandin Jenkki matkansa tehneet Legendat kolmannen kerran 14.-18.2.2019. Biddy legendat osallistuvat turnaukseen myös tulevana talvena viikolla 7.