Katukoris

katukoris_1Turkukoris ry lähti omalta osaltaan elvyttämään Suomessa takavuosien kesien suosikkilajia, viime vuodet alamaissa ollutta katukorista. Katukorista pelataan kolmihenkisin joukkuein yhteen koriin. Kussakin joukkueessa saa olla yksi vaihtopelaaja. Pääasiassa pelaajat tuomitsevat pelit itse, mutta jokaisessa pelissä on valvoja, joka laskee pisteet ja virheet sekä ratkaisee kiistatilanteet.

Turkukoris ry järjesti oman katukoristapahtumansa samana lauantaina kuin kaupunkifestivaali Down by the Laituri täytti Turun.

Vuoden 2014 tapahtuma järjestettiin Urheilupuiston koriskentällä. Tavoitteena on jatkossa pelata lähempänä Turun keskustaa.

Turnauksessa oli yksi sarja ja joukkueet muodostettiin arpomalla, siten että arvonnassa otettiin huomioon pelaajan edelliskauden sarjataso. Arvonta suoritettiin ennen pelien alkamista pelipaikalla. Mukaan samaan sarjaan voivat siis osallistua kaikki sarja- ja osaamistasosta riippumatta

Vuoden 2014 turnauksessa oli mukana 38 pelaajaa, joista muodostettiin arpomalla 10 joukkuetta. Vuoden 2015 turnaus pyritään järjestämään samaan aikaan DBTL:n kanssa ja tavoitteena on saada mukaan sarjoja niin junioreille kuin myös sarja naispelaajille.

 

katukoris_2