Syys- ja kevätkauden pelaajat 2019-2020

Turkukoris ry valitsee kaudella 2019-20 Turun alueelta sekä syys- että kevätkauden pelaajan. Syys- ja kevätkauden jälkeen valitaan yksi pelaaja Turun alueen valtakunnallista sarjaa pelaavista U19, U17 ja U16 juniorijoukkueista syys- ja kevätkauden pelaajaksi.

Tällä kaudella ikäluokkiensa valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat U19 ikäluokassa Turun Riento (SM-sarja), U-17 ikäluokassa Turun NMKY (I-divisioona) ja Ura Basket (I-divisioona) sekä U-16 ikäluokassa Turun NMKY (SM-sarja). Ehdotukset perusteluineen tekevät joukkueiden päävalmentajat.

Sekä syys- että kevätkauden pelaaja saa 100 euron stipendin ja valinnasta muistoksi jää kortti, jossa valinnasta kerrotaan.


SYYSKAUDEN PELAAJA

Syyskauden pelaaja: Tuomas Virtanen

Perustelu: Joukkue TuNMKY sarjan kärjessä rekordilla 8-1. Tuomas Virtanen on pelannut hienon syyskauden ja ollut sekä pelillisesti että tilastollisesti joukkueen kantavimpia voimia. Ottanut kauden edetessä isompaa roolia sekä kentällä, että sen ulkopuolella. Henkilökohtaisesti hän on ollut todella sitoutunut harjoittelemiseen ja ollut helposti lähestyttävä pelaaja. Tuomas on valmis kuuntelemaan ja oppimaan asioita valmentajiltaan ja hänellä on selvästi halu kehittyä ja nähdä mihin potentiaali riittää.

Pelaajan tilastot syyskaudella: 9 ott. 28.12 min, 2p% 65,5, 3p% 0,0, 1p% 47,8, L 10.4, S 2,8, M 2,4, R 1,8, Teh 25.2 P 19,3

Joukkueen saldo syyskaudella: 8-1

Joukkueen sijoitus syyskauden päätteeksi: 1.

Muut ehdokkaat: Amalia Karsten, Riento; Samppa Mutila, Ura Basket; Jesse Javanainen, Ura Basket


SYYSKAUDEN PELAAJAN KOMMENTIT

Turun alueen syyskauden pelaajaksi valitulle Tuomas Virtaselle tehtiin viisi nopeaa kysymystä. Tuomaksen vastaukset alla:

1.Kuinka korkealle arvostat syyskauden pelaaja valinnan?
Arvostan tätä todella korkealle, koska tiedän kuinka paljon hyviä pelaajia Turun alueella on.

2. Miten mielestäsi omat pelisi ovat sujuneet?
Ihan hyvin! Vähän vaihtelevasti ,mutta kokonaisuudessa olen onnistunut tekemään omat juttuni hyvin ja auttanut joukkuetta voittamaan.

3. Mikä on joukkueesi tavoite kuluvalla kaudella?
Pelata omaa hyvää peliä ja tottakai voittaa U-17 1 divisioona.

4. Mitkä ovat omat tavoitteesi kuluvalla kaudella ja tulevaisuudessa?
Pelata omalla tasolla ja treenata kovaa varsinkin niitä asioita mitä en osaa vielä hyvin. Tulevaisuudessa toivoisin, että voisin pelata koripalloa ammatikseni.

5. Ketä on esikuvasi pelaajana?
Lauri Markkanen, sillä hän muistuttaa minulle että Suomesta voi ponnistaa mihin vain. Tietysti Lauri on myös huikea pelaaja.