Lauri Lehtisen Espanjan kuulumiset

lauri_ja_coachLauri Lehtinen on vuonna 1999 syntynyt naantalilaislähtöinen koripalloilija, joka muutti perheensä kanssa Tallinnaan vuonna 2011 ja pelasi siellä KK Viimsin joukkueessa mm. EYBL:iä. Ennen Viroon muuttamista Lauri pelasi Turun NMKY:ssä Mika Pitkäsen valmennuksessa.

Todellinen käännekohta Laurin koripallouralla ja koko elämässä oli osallistuminen viime kesänä espanjalaisen huippuvalmentaja Chus Mateon leirille Toledossa, jonne Turkukoris vei suomalaisjunioreita. Lauri valittiin leirin taitavimmaksi pelaajaksi ja leirin rehtorin coach Mateon avustamana Lauri siirtyi syyskuussa pelaamaan ja harjoittelemaan sekä käymään koulua Espanjan Malagassa toimivaan Nova Schoolin sisäoppilaitokseen.

Samalla myös Laurin perhe koki suuren muutoksen, Tallinnan Piritan lähiö vaihtui Espanjan Aurinkorannikon Fuengirolaan. Uusiin kulttuureihin tutustumaan tottunut perhe on isäntä Mikan mukaan kotiutunut Espanjan leppeään talveen paremmin kuin hyvin.

Laurin kummisetänä siirrossa toiminut JP Nikander kävi viime viikolla tarkistamassa Laurin pärjäämistä Nova Schoolissa ja sai sekä koulun presidentiltä että Laurin valmentajalta coach Nacho Del Moralilta pelkästään positiivista palautetta Laurista.

Turkukoris laittoi Laurin piinapenkkiin ja kysyi nuorukaiselta monenmoisia asioita.

TK: Miten olet yleisesti viihtynyt Malagassa?

LL: Olen viihtynyt todella hyvin, nämä ihmiset täällä ovat niin rentoja ja tietenkin tämä aurinkoinen ja lämmin ilmasto auttaa asiaa kun saa treenata ulkona läpi vuoden.

TK: Miten koulu sujuu?

LL: Nooooooo, koulu on todella erilainen. Suurin osa opetuksesta on englanniksi. Kaverit koulussa on tosi kivoja, mutta koulupukupakko on rasittava.

TK: Miten espanjalainen koripalloilu poikkeaa suomalaisesta tai virolaisesta koripalloilusta?

LL: Suomeen on vähän vaikea verrata kun siitä on jo niin kauan kun pelasin siellä. Virossa pelataan yksi vs. yksi peliä todella pitkälle, kun täällä pelataan vahvasti joukkueelle. Lisäksi pelin tempo on todella kova.

TK: Millaiset valmentajat sinulla on?

LL: Päävalmentaja on Nacho, joka on todella vaativa ja tiukka. Jos et tee asioita kunnolla, sitten juostaan viivoja ja punnerretaan?? hän ei puhu englantia. 2.valmentaja on Manolo, jonka kanssa treenataan perusjuttuja/pallon käsittelyä. Fysiikkavalmentaja on  Jose Luis ja hänen kanssaan treenataan 2krt viikossa. Omasta mielestäni minulla on hyvät valmentajat!

TK: Miten joukkueesi pelit ovat sujuneet?

LL: Meillä on joka viikko pelejä ja nyt on 13 sarjapeliä takana ja niistä 12 voittoa eli oikein hyvin!

TK: Miten omat pelisi ovat sujuneet?

LL: Omassa pelissä on aina parannettavaa, mutta pelit menneet ihan ok!

TK: Millaisia harjoituksia teillä on verrattuna Suomeen tai Viroon nähden?

LL: Viroon verrattuna tämä on aivan erilaista. Treenitempo on todella kova, vaatimustaso on kova, täällä ei sallita sinne päin tekemistä. Joukkuetaktiikkaa treenataan todella paljon samoin yksilötaitoja. Treenien pituus on 1,5-2 tuntia kerralla. Suomeen verrattuna en osaa sanoa, koska siitä on niin paljon aikaa!

TK: Mitkä ovat tavoitteesi koripalloilijana?

LL: Ammattikoripalloilija, tietty NBA!

TK: Terveiset Suomeen!

LL: Kaikille tutuille terveiset! täällä tänään +20 astetta lämmintä!

laurinjoukkue