PIKKU BIDDYT COSTA DEL SOLISSA

pbTurkukoris vei toisena vuonna peräkkäin Biddy Basket Finland ry:n pyörittämän Biddy organisaation 1.9.2002 jälkeen syntyneet nk. Pikku Biddyt Espanjan Costa del Soliin.

Vuotta vanhemmat tytöt ja pojat olivat aikaisemmin keväällä Yhdysvalloissa New Orleansissa. Keväällä 2014 Pikku Biddy joukkueissa Espanjan Aurinkorannikolla olleet muodostivat rungon niin poikien kuin tyttöjen joukkueissa, joista pojat voittivat oman sarjansa vasta toisena suomalaisjoukkueena ja tytöt ylsivät välieriin. Tämän vuotiset Pikku Biddyt toden näköisesti muodostavat rungon ensi kevään jenkkilään suuntavissa joukkueissa.

pb1

Tytöt kohtasivat matkallaan Salliverin Fuengirolasta, Benalmadenan, Marbellan ja El Palon Malagasta. Saldona oli yksi voitto Benalmadenasta ja kolme tappiota. Yksittäisten pelien lopputuloksia tärkeämpää on kuitenkin peleistä saadut opit ja pelikovuus sekä omien puutteiden havaitseminen erilaisessa ympäristössä.

Koripalloilun ulkopuolelta saatiin myös mahtavia kokemuksia, jota olivat mm. Unicaja Malagan puolivälieräpeli, Tivoli, Vesipuisto, Espanjalainen ilta sekä etenkin yhdessä olo muiden pelaajien kanssa. Tytöt oppivat matkalla mm. Jukka Kuoppamäen ikivihreän Sininen ja Valkoinen ja esittivätkin sen hienosti rantabileissä sekä viimeisenä iltana ruokailussa!

Turkukoris palkitsi tyttöjen kultaranteena erittäin harvinaisella Muñeca de Oro palkinnolla Ilonan!

pb2

Pojat saapuivat tyttöjen lähdettyä ja kohtasivat peleissään Salliverin Fuengirolasta, Benalmadenan, Marbellan, EGB Malagan, ja El Palon Malagasta. Pojatkin saalistivat yhden voiton myöskin Benalmadenasta. Muissa peleissä fyysisesti kovemmat espanjaliset näyttivät tylysti kaapin paikan. Esimerkiksi Malagan joukkueessa pelasi pari yli 2 metristä poikaa, joista isompi oli juuri viettänyt 12-vuotissynttäreitään.

pb3

Pojat pääsivät myös nauttimaan Espanjan liigan välierätunnelmasta Unicaja Malaga – FC Barcelona pelissä, kylpemään vesipuistoon ja nauttimaan Minnan hampurilaisista espanjalaisessa illassa. Tivoli jäi pojilta kokematta, kun saimme ”ylimääräisen” pelin EGB Malagaa vastaan.

Turkukoris palkitsi poikien kultaranteena Muñeka de Oro tittelillä ja pystillä Miron.

pb4

Matka onnistui kaikin puolin hyvin ja jatkoa seuraa. Käy katsomassa tyttöjen ja poikien pitämää päiväkirjaa ja staffin koostamia videoita Biddyn sivuilla http://www.biddyfinland.com/