Tuomas ja Teemu pelaajavaihtoon

Turkukoris ry:n johto vieraili marraskuun loppupuolella Espanjan aurinkorannikolla. Matkan agendalla oli mm. sopia kesän 2015 Pikku Biddyjen peleistä ja matkan muista järjestelyistä.

Matkan huikeinta antia oli kuitenkin Aurinkorannikon suomalaisen koulun Colegio Finlandésin ja Turkukoriksen välillä solmittu yhteistyösopimus.

Koulun rehtorin Maarit Paason kanssa solmittu sopimus pitää sisällään vuosittain kahden West Coast All-Starsin lukioikäisen pelaajan viikon mittaisen opiskelun koulussa. Turkukoris järjestää valitsemilleen pelaajille harjoittelupaikan Malagan alueen huippujoukkueessa sekä hoitaa matka- ja majoituskulut. Ensimmäiset kaksi WCAS pelaajaa lähtevät korisvaihtoon helmikuussa 2015!

Ensimmäinen matka toteutuu viikolla 7 ja reissuun lähtevät Turkukoriksen hallituksen valitsemana Tuomas Saarinen ja Teemu Jarhio. Pojat harjoittelevat vajaan viikon ajan malagalaisen Novaschoolin ja Marbellan -98 joukkueiden kanssa. Lisäksi Tuomas ja Teemu käyvät koulua Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa Colegio Finlandésissa. Solmitun sopimuksen mukaisesti Tuomas suorittaa mm. kohdalle osuvan koeviikon kokeita Fuengirolassa.

Kansainvälisyyteen panostava Turkukoris ottaa näin ison askeleen tavoittelemaansa suuntaan ja on Colegio Finlandésin sopimuksen myötä valmis auttamaan Espanjaan opiskelemaan ja koripalloa pelaamaan haluavia nuoria opiskelupaikan ja sopivan seurajoukkueen löytymisessä.

tuomasjateemupelaajavaihtoon