Uutiset 2018-2019

West Coast All Stars From Forssa to Gibraltar

20.5.2017 Forssaan kokoontui innokas 24 tytön ryhmä try out tapahtumaan tavoitteena päästä mukaan Turku koriksen West Coast All Stars ryhmään pelaamaan EGBL sarjaa kausille 2017-2019. Onnistuneen tapahtuman jälkeen joukkueeseen valittiin 14 tyttöä viidestä eri seurasta.

 

Valitulla joukkueella treenattiin yhdessä leireillen Naantalissa 5.-6.8. ja 19.10. Turussa. Ensimmäiseen turnaukseen lähdettiin 8.11.17 Tallinnaan. Ensimmäinen turnaus näytti tytöille heti mistä EGBL sarjassa on kyse. Peli oli vauhdikasta ja kovaa ja vastustajat olivat hyviä. Saldona ensimmäisestä reissusta oli kuitenkin 1 voitto. Toinen turnaus pelattiin Latvian Liepajassa tammikuussa 2018. Joukkue oli hieman valmiimpi koviin peleihin ja saldona oli kaksi voittoa. Maaliskuussa pelasimme uudelleen Tallinnassa ja jälleen saldona oli 2 voittoa. Ensimmäisen kauden saldona oli siis 5 voittoa ja 12. sija.

Toiseen kauteen valmistauduttiin leireilemällä ja osallistumalla Tampereella Delfin Basket turnaukseen. Turnauksessa pelattiin 7 peliä ja WCAS oli niissä voittamaton vieden voittopokaalin kotiin. Tärkeimpänä asiana oli kuitenkin joukkueen hitsautuminen paremmin yhteen ja oman pelitavan parempi omaksuminen. Näin toiseen kauteen päästiin lähtemään huomattavasti valmiimpana. Kausi aloitettiin jälleen Virossa Kuremaalla. Turnaus alkoi hyvillä peleillä ja heti alkuun voitettiin kaksi joukkuetta, joille oli ensimmäisellä kaudella hävitty. Koko turnauksessa voitettiin kolme peliä, jolla saavutettiin pelien mennessä ristiin kolmas sija.

 

Toisessa turnauksessa Riikassa voitettiin myös kolme peliä ja sijoitus oli neljäs. Kolmanteen turnaukseen matkattiin taas Kuremaalle. Vastustajat olivat kovia ja oma peli oli hiukan alakuloista mikä näkyi viitenä tappiona. Turnauksen loppuun saatiin kuitenkin ilon aihetta, kun meille ilmoitettiin mahdollisuudesta päästä mukaan sarjan Super Finaaliin. Näin kävikin ja matkasimme jälleen Kuremaalle pelaamaan sarjan kahdeksan parhaan joukkueen kanssa mestaruudesta. Mestaruuteen ei meillä vielä ole mahdollisuuksia, mutta lopputuloksena Finaalien 7. sija ja kaikki kaudella taakse jätetyt vastustajat pysyivät myös siellä. Kokonaisuutena toiseen kauteen oltiin paljon valmiimpia sekä joukkueena että yksilöinä. Tytöt ovat päässeet näkemään mitä oman ikäluokan huiput osaavat ja millä tasolla kansainvälisiä pelejä pelataan. Matkaa meillä vielä on kohti kärkeä, mutta suunta näillä tytöillä on oikea. Omalla työnteolla ero kapenee koko ajan.

Turkukoriksen ensimmäinen tyttö projekti päätettiin komeasti Espanjan turneella Costa Del Solissa. 11 tytön ryhmällä pelattiin pelit Fuengirolan Salliveria, Sevillan Coria Del Rioa ja Gibraltarin Gabbaa vastaan. Kolme hyvää peliä hyvällä fiiliksellä ja saldona kolme voittoa. Siinä sivussa käytiin Malagan pelissä, tsillailtiin altaalla ja rannalla, käytiin shoppaamassa ja vuorilla sekä ihailtiin Gibraltarilla maisemia ja apinoita. WCAS team manager Tapa oli loihtinut upean ohjelman, joka onnistui hienosti. Projekti päättyi Espanjaan, mutta useat uudet ystävyyssuhteet saivat alun tämän projektin aikana. Tytöt, staffi ja vanit ovat useita kokemuksia ja muistoja rikkaampia. On ollut suuri ilo ja kunnia olla mukana kaikkien näiden ihmisten kanssa tämän kahden vuoden ajan. Koris on ihanaa ja halleilla tavataan.

Tero

 


 

West Coast All-Stars otteluraportti Kuremaan EGBL-turnauksesta 8.-11.11.2018

(Valmentaja Tero Kasevan raportti turnauksesta)

Kauden 2018-2019 EGBL taival aloitettiin Viron Kuremaalla. 10 pelaajan ja 2 hengen staffi kokoontui Helsingin Länsisatamaan yhdessä faniryhmän kanssa. Asiaan kuuluva joukkue illallinen nautittiin yhdessä ja poikkeuksellinen ensimmäinen yö vietettiin laivassa. Paikalla ollut Pete Parkkonen viihdytti vain fanijoukkuetta kun pelaajat olivat jo nukkumassa. Aamupalan jälkeen lähdimme reippaina ulos laivasta ja ajomme Kuremaalle valmistautumaan kauden ensimmäiseen peliin. Lähtökohtana turnaukseen oli, että yhtään vastustajaa ei oltu viime kaudella voitettu.

Ensimmäinen vastustaja oli Tallinnan BC Star. Star aloitti pelin paremmin ja meillä kesti päästä mukaan pelivauhtiin ja kovuuteen. Puoliajalla olimme vielä 37-29 tappiolla. Valmentajan kevyt avautuminen pelaajille ja vauhtia alkoi löytyä paremmin ja pallokin alkoi löytää vapaita pelaajia. Hiljalleen peli kääntyi hyvän joukkuepuolustuksen ja Hildan melko jäätävän EGBL startin 23 pistettä ja 12 levyriä avulla. Star jäi toisella puoliajalla vain 9 pisteeseen ja ensimmäinen voitto lukemin 46-60.

Iltapäivän pelissä vastaan asettui Liepajan koripallokoulu. Hyvin tasainen alku peliin, mutta peli pysyi hyvin kasassa, vaikka valmentajan vaihtorumba oli välillä aika reipasta. Puoliajalla oltiin kuitenkin vankasti 27-26 johdossa.  Jälleen lisättiin vauhtia ja kovuutta omaan tekemiseen ja Liepaja joutui jatkuvasti ongelmiin hyökkäyspäässä. WCAS taas onnistui varsin laajalla ryhmällä ja kauden toinen voitto tuli lukemin 64-45.

Hyvin nukutun yön jälkeen päästiin virkeinä aamupäivän ensimmäiseen peliin, johon vastustajaksi tuli uusi tuttavuus Young Angels Academy.  Enkelit olivat perjantaina voittaneet Hongan hyvällä ja liikkuvalla hyökkäyspelillä. WCAS päätti hieman tiputtaa omaa prässiä ja suojella omaa koria tiukemmalla otteella. Tämä toimi hyvin ja varsin niukkamaalisessa ottelussa oltiin alusta asti hieman niskanpäällä. Tiukka vääntö loppui meidän kolmanteen voittoon lukemin 39-30.

Iltapäivällä Rigan koripallokoulu Jugla jysäytti sitten täyslaidallisen kylmää vettä meidän niskaan. Jostain syystä meidän jalat ja päät eivät olleet samassa pelissä mukana ollenkaan. Jugla prässäsi ja ryöväsi meiltä palloja ja heitti varsinkin pelin alussa kaikki heittonsa koriin. Pelin saldona 31 menetystä, heitot 9/40 ja lopputulos karu 23-52.

Ilta käytettiin palautumiseen uimahallissa ja tankkaukseen tuplaruokailulla. Turnauksen viimeisessä pelissä sunnuntaina oli vastassa edellisen kauden koko sarjan voittaja Prinemanie Valko-Venäjältä. Tiedossa oli lisää prässiä ja vauhdikkaita suunnan muutoksia. Peliin lähdettiinkin suojaamaan palloa ja prässin purkuun oli sovittu selkeä tapa. Koska tällaista prässiä ei kotimaassa kukaan saa koskaan vastaansa meni peli sitten kokonaisuudessaan prässin purkamisen opetteluun. Vaikka menetyksiä saatiin karmivat 45, niin saimme myös useita onnistuneita purkuja, joista pääsimme viimeistelemään helppoja koreja. Liian usein hyvää purkua seurasi kuitenkin hätäinen ratkaisu, josta vastustaja rokotti omassa päässä hyvin nopeasti. Puoliajalla oltiin vielä siedettävässä 20-36 tappioasemassa. Toisella puoliajalla ero kasvoi hiljalleen ja tappio kirjattiin lukemin 40-72.

Lopputuloksena turnauksesta oli kuitenkin WCAS tyttöjen ensimmäinen pronssi pelien mennessä hieman ristiin. Hilda Tammi palkittiin joukkueen parhaana ja Hilda valittiin myös turnauksen All Stars viisikkoon. Joukkue palkitsi vielä laivalla Jasun suurimmasta kehityksestä viime kauteen verrattuna. Kokonaisuutena turnaus jäi siis selkeästi positiivisen puolelle. Parhaimmillaan joukkuepeli toimi kivasti ja yhteinen sävel oli selvästi vahvempi kuin ensimmäisellä kaudella. Uskalsimme pelata pallon kanssa paremmin emmekä jääneet enää pelikovuudessa niin pahasti jälkeen. Lisää kovia pelejä kuitenkin tarvitaan, jotta pystymme säilyttämään oman pelimme myös sarjan kovimpia joukkueita vastaan. Nyt peli vielä sekoaa tiukan hetken tullen ja yhteinen tekeminen hajoaa yksin pelaamiseksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen Riikaan, jossa alkuvuodesta koitetaan viedä omaa peliä taas hieman eteenpäin.