Viikko Espanjassa

Viikon Espanjassa koripallovaihdossa viettäneiden Teemu Jarhion ja Tuomas Saarisen matkapäiväkirja

Reissumme alkoi rauhallisissa merkeissä. Ensimmäisenä päivänä kävimme katsomassa huippuottelun Unicaja Malaga vastaan Joventut Badalona. Tunnelma oli käsinkosketeltavissa, jopa Salohallin että Monnarin yleisöt jäävät kevyesti kakkoseksi.

Seuravana kahtena päivänä pääsimme harjoittelemaan kerran Marbellan joukkueessa ja kerran Unicaja Malagan juniorien kanssa. Marbellan treenit olivat hyvin organisoidut. Meidät otettiin vastaan harjoituksiin todella upeasti sekä valmentajien että pelaajien tahoilta.

Unicajan treenissä tempo oli jopa kovempi kuin Marbellan harjoituksissa. Myös jälkimmäiset treenit olivat hyvin johdetut ja suunnitellut, erona huomasimme kovemman vaatimustason sekä ammattimaisen harjoittelukulttuurin ja tavoitteellisuuden. Unicajan treeneissä oli hienoa huomata kuinka joukkueen jäsenet meitä kohtelivat.

tt_espanja_kuva1

Kolmantena päivänä teimme omaehtoisen puntin Marbellan harjoitusten peruunnuttua.

tt_espanja_kuva2

Harjoitusten ohella kävimme koulua Aurinkorannikon Suomalaisessa koulussa. Koulun käynti oli lähes samanlaista kuin Suomessa. Pääsimme osallistumaan psykologian, matikan sekä yhteiskuntaopin tunneille. Opiskelu toi hyvää vaihtelua muuten harjoituspitoisiin päiviimme. Ehdoton plussa oli erinomainen kouluruoka.

tt_espanja_kuva3

Torstaina pääsimme matkustamaan Iso-Britanniaan, kun kävimme tutustumassa Euroopan eteläisimpään kohtaan, Gibraltariin. Puheliaan sekä asiantuntevan taksikuskin kanssa kiertelimme Gibraltaria ja opimme monia asioita mm. paikan historiasta. Gibraltar on todellakin käymisen arvoinen kohde.

tt_espanja_kuva4

tt_espanja_kuva5

Reissu oli kaikin puolin positiivinen ja ikimuistoinen kokemus. Nautimme olostamme täysin siemauksin. Matkanjohtajamme Tommi sekä Ismo ansaitsevat erityisen suuret kiitokset. Toivottavasti ensivuoden matkaajat nauttivat omasta reissustaan yhtä paljon kuin me!!

Tuomas ja Teemu