West Coast All-Stars II, Riika 24.-27.3.2016

(Päävalmentaja Antti Saarisen raportti turnauksesta)

WCAS pääsi lähtemään 9 terveellä pelaajalla sekä nilkkaleikkauksesta toipuvalla Miikolla reissuun. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Tallinnan Kalev. Ottelu lähti Kalevin komennolla liikkeelle meidän vielä ihmetellessä pelitempoa. Toisella jaksolla lukkomme aukesi ja pääsimme hyvän puolustuksen kautta juoksemaan pelin tasoihin. Jullen kolkilla pääsimme puoliajalle 3 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla puolustusmuotomme aiheutti vastustajalle suuria vaikeuksia ja Pyryn sekä Jussin perättäisillä kolkeilla pidimme eron turvallisena. Vahva levypallopelimme ja rohkea hyökkääminen vei pelin eron jo toiselle kymmenelle ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemissa 52-36. Viimeisellä jaksolla vastustajalla ei ollut eväitä nousta tosissaan voittotaisteluun ja peli päättyi lukemin 67-52. Karri oli pitkän pään hidalgo tehoilla 20/9, meidän takamies/laituriosasto hoiti hommansa todella mallikkaasti ja pisteet jakautuivat hienosti monen pelaajan kesken. Voiton avain oli kuitenkin hyvä yhteistyö puolustuksessa ja todella vahva levypallopelaaminen.

Iltapelissä vastaan tuli paikallinen BS Riga/DNS. Ottelu lähti käyntiin kuten edellinenkin. Vastustaja oli paremmin valmistautunut ja vei pelin ensimmäisen 10 minuuttisen 20-13. Vaikka tekemisemme parani toisella jaksolla, emme saaneet palloa mitenkään rinkulan läpi. Heittopelimme takkusi todella pahasti ja vielä kun helpot paikatkin missattiin emme saaneet peliämme rullaamaan missään kohtaa. Emme osanneet hyödyntää varsin vahvaa hyökkäyslevypallopelaamista. Kakkosten prosentti 32% (12/37) on vain liian huono näihin karkeloihin. Vaikka olimme koko ottelun ihan iskuetäisyydellä emme tällä kertaa saaneet peliä käännettyä voitoksemme ja Riga asteli kentältä voittajana lukemin 55-47.

riika2016_1

Lauantaiaamulla vastaan asettui legendaarinen CSKA. Pojat olivat hyvin keränneet itsensä otteluun ja olivat ihan tosissaan valmiina haastamaan urheilullista ryhmää. Ottelu lähtikin meidän komennossa. Pelasimme rohkeasti ja vapautuneesti kovalla itseluottamuksella. Hienot hyökkäykset ja vahva puolustaminen siivitti meidät 18-12 jaksovoittoon. Toisella jaksolla CSKA sai paremmin pelistä kiinni ja pääsi vahvalla viimeistelyllä siirtymään ensimmäistä kertaa johtoon, mistä he eivät enää pelin tiimellyksessä luopuneet. Lopussa CSKA pääsi juoksemaan helppoja lukemia, joten pelin loppulukemat 67-46 eivät kerro ihan koko totuutta pelistä. Varsinkin Eero oli valtavalla taistelutahdolla kentällä hakien 6 hyökkäyslevypalloa ja tehden 8 pinnaa hyvällä heittoprosentilla. Toinen vahvasti onnistunut pelaaja oli Markus joka pelasi rohkeasti ja haastoi hyvin vastustajan pelaajia.

Lauantain iltaottelusta paikallista BS Ridzeneä vastaan muodostui huikea thrilleri. Perinteinen 6-15 startti vastustajalle ja olimme jälleen sopivasti takaa-ajajina J. Tästä sillasta lähdimme pikkuhiljaa nousemaan ja puoliajalla tilanne oli vielä vastustajalle 22-28. Kolmannella jaksolla pelasimme vahvaa puolustusta ja heitimme hyvillä heitoilla itsemme ensimmäistä kertaa johtoon ja viimeiselle jaksolle lähdettiin kutkuttavasti 41-37 johtoasemassa. Jakson alkuun riikalaiset juoksivat 8-0 runin ja siirtyivät jälleen johtoon. Pari minuuttia ennen ottelun loppua oltiin vastustajan 51-43 lukemissa. Sitten päästimme Jullen irti ja hän vei mielettömällä 10 pisteen putkellaan joukkueen jatkoajalle. joukkue oli tosissaan päättänyt, että kentältä lähdetään voittajina. Julle jatkoi siitä mihin neljännellä jaksolla jäi ja teki vielä 4 pistettä jatkoajan alkuun. Lopulta riemukas voitto lukemin 61-56. Hyvien hyökkäyssuoritusten lisäksi olimme levypallopelissä jälleen todella vahvoja. Haimme mm. 28 hyökkäyspään levypalloa. Karri taisteli 17 levypallon edestä, mikä on yksi kovimmista suorituksista huomioiden kaikki EYBL-turnaukset.

riika2016_2Jo perinteeksi muodostunut Harrin järjestämä ilta Lidossa kruunasi hyvän taistelupäivän. Jätkät ja staffi venyttivät vatsalaukkua ihan tosissaan. Aivan mielettömän hieno ravintola, missä tulee päättämisen vaikeus, kun syötävää löytyy seisovasta pöydästä ihan mielettömästi. Suosittelen jokaista joka joskus matkustaa Riikaan vierailemaan täällä alkuperäisessä Lidossa.

Sunnuntaina kellot olivat siirtyneet automaattisesti ja heräsimme emme ihan niin virkeinä, mutta valmiina jättämään jälleen kerran kentälle kaiken osaamisemme. Vastustaja tuli ei niin tunnetusta korismaasta Lontoosta. Mukanaan 2.5 metriä pitkä sisäpelaaja. Olimme turnauksen aikana päässeet scouttaamaan vastustajaa monen pelin aikana ja hyödynsimme tietojamme viisaasti. Jo ottelun ensimmäisellä jaksolla oli selvä, että lontoolaisten tulee onnistua täydellisesti, että pystyisivät meidät haastamaan. Puoliajalle lähdettiin meidän 29-15 johtolukemissa. Kolmannella jaksolla pelimme oli vielä hyvää ja saimme eron parhaimmillaan 27 pisteeseen. Viimeinen jakso meni heitellessä ja vastustajakin pääsi tekemään koreja. Loppulukemat 59-46 eivät ihan kerro koko totuutta pelistä. No hauskaa oli ja pelaajat nauttivat pelaamisesta.

Nyt on EYBL:in osalta turnaukset taputeltu. Yhteensä saldomme kolmestakymmenestä todella kovasta pelistä oli 7/23. Ensimmäisenä vuotena saimme kasaan vain 2 voittoa, mutta toisella vuotena pelaajat olivat kehittyneet isoin askelin omissa seurajoukkueissaan ja pääsimme jopa taistelemaan Superfinaalipaikasta. Muutama harmittava tappio olisi pitänyt näin jälkikäteen saada käännettyä eduksemme. Vaikka olimme jokaisessa pelissä pituuden puolesta altavastaajia, niin saimme asenteellamme korvattua puuttuvia senttejä. Varsinkin levypallopelissä olimme ensimmäisenä vuotena aika lampaita häviten lähes joka matsin, niin toisena vuotena olimme yhtäkkiä yllättävän vahvoja. Jokainen pelaaja sai hienoja kokemuksia ja joukkue oli todellakin joukkue vaikka emme yhdessä ehtineet viettämään kuin muutamia päiviä. Pelaajat tunsivat pitkältä ajalta toisensa vastustajan riveistä ja nyt pääsimme yhdistämään voimamme yhdeksi joukkueeksi. Olen todella ylpeä joukkueestamme, jätkien käyttäytymisestä ja siitä miten he ovat pelaajina kehittyneet tämän kahden vuoden projektin aikana.

Lopuksi todella iso kiitos Harrille aivan uskomattomasta työstä joukkueenjohtajana! Hän teki upeaa työtä pelaajien ja valmennuksen eteen. Valmentajien ei tarvinnut missään kohtaa turnauksia miettiä muuta kuin korista. Harri hoiti kaiken niin sujuvasti taustalla. Pojilla oli aina tarpeeksi juotavaa ja syötävää kämpissä ja jos ongelmia tuli niin hän ne hoiti hienosti mm. Maikkelin passi :D

Tapa koko Turkukoriksen taustalla on tehnyt myös ison työn saatuaan luotua oman dynastian, jossa onneksi vielä -98 ja -99 poikien jälkeen jatkaa -00 poikien joukkueella. Kiitos Tapalle!

On myös ollut hienoa nähdä monta vanhempaa mukana kannustusjoukoissa. Välillä isoissa halleissa raikui kovaa West Coastin kannustusäänet Tallinnasta Alytukseen. Ehkäpä se äänekkäin porukka oli mukana tässä viimeisessä turnauksessa :D

riika2016_3

Valmennus puhalsi yhteen hiileen ja kolme hyvin erilaista valmentajaa osasi hyödyntää omia vahvuuksiaan. Ei muuta kuin muistakaa jätkät: koripallo on kuin hyvä kirja :D