WEST COAST ALL-STARS I EYBL VOITTOON RIIKASSA 17.-19.10.2014

WCAS I lähti perjantaina Riikaan jatkamaan EYBL:ssä siitä mihin viime kaudella jäi eli menestymään. Perjantaina oltiin ilmassa airBalticin siivin jo ennen auringon nousua, joten odotettavissa oli raskas ja pitkä päivä. Ohessa varsin edustava kuva Riikan lentokentältä.

riika_kuva1

Ensimmäistä peliä saimme odotella aina alkuiltapäivälle asti, joten pieni väsymyksen poikanen oli iskenyt melko moneen poikaan. Onneksi vastassa oli etukäteen heikoin vastustaja, Riga Pardaugava, joka kaatui luvuin 73 – 42 vaihtelevien vaiheiden jälkeen. Pelissä oli tarkoituksena saada kaikille peliaikaa ja tässä onnistuttiinkin. Onnistumisia tuli kaikille ja pitkistäkin sekavista ja huonoista vaiheista huolimatta voitto oli selvä.

Illalla oli vastassa astetta kovempi Riga Jugla. Hallitsimme peliä ylös heitosta lähtien, mutta lopullista iskua emme pystyneet antamaan. Jugla roikkui inhottavasti n. 10 pisteen tuntumassa, joten missään vaiheessa emme pystyneet rentoutumaan. Lopputulokseksi kirjattiin pelitapahtumiin nähden ehkä hieman liiankin tiukka 56 – 50.

Perjantain peleissä hyviä ja jopa erinomaisia suorituksia seurasi vähemmän hyviä suorituksia, jotka jättivät toivomisen varaa päivän suorituksiin . Lähimmäksi omaa suoritustasoaan pääsi Joona Airenne, joka piti joukkueemme pystyssä vaikeilla hetkillä. Maininnan arvoisia ovat myös Nikken Lampisen, Ossi Kosken ja Joonas Kyllösen suoritukset etenkin puolustuspäässä.

Pääsimme paikallisen nuorison suosioon jakamalla WCAS tarroja koululaisille, jotka tulivat koulupäivänsä aikana katsomaan pelejämme. Pojat tunsivat itsensä supertähdiksi saadessaan kirjoittaa nimmareita kädet hellinä.

riika_kuva2

Lauantai alkoi taasen aikaisin jo ennen seitsemää.  ”Part of the job”, niin kuin aamuvastustajamme hollantilaisen Zwollen koripalloakatemian joukkueenjohtaja sanoi. Ko. herrasmies oli viettänyt kolme viikkoa Suomessa ottamassa selvää, miksi Suomi on ajanut Hollannin ohi niin kori- kuin lentopallossa. Hän oli vaikuttunut junioritoimintamme tasosta vieraillessaan MuKi:n ja JKS:n harjoituksissa ja peleissä – mukava ja ystävällinen heppu!

Itse pelissä kohteliaisuudet unohdettiin, kun kaksi hyvää koripallojoukkuetta iskivät yhteen. Pelin hallinta vaihtui joukkueelta toiselle hyvien suoritusten seuratessa toisiaan. Pelin kulun mukaisesti voittaja ratkaistiin jatkoajalla kun Zwolle oli tarkkana vapaaheittoviivalla varsinaisen peliajan lopussa. Jatkoajalla nähtiin sankarillisia suorituksia, kun erinomaisen pelin pelannut Valtteri ja Tuomas säkittivät peräjälkeen kolmoset tasatilanteessa. Siitä huolimatta Zwolle pääsi yrittämään vielä tasoittavaa koria, mutta se pyörähti koripallojumalien armosta ulos renkaasta ja näin pääsimme juhlimaan arvokasta voittoa. Ottelun man of the match oli ehdottomasti Valtteri, joka tehot 25 / 9 kirjauttaen pelasi parhaan EYBL-pelinsä – good job!

riika_kuva3

Alkuillasta kohtasimme paikallisen Riga Ridzenen, joka viime vuoden perusteella tiedettiin kovaksi ja niin se olikin. Aloitimme hyvin, mutta ensimmäisellä jaksolla iskenyt kipsi piti meidät takaa-ajajina aina kolmannen neljänneksen alkuun asti. Kuskin paikalle siirryttyämme emme enää rattia latvialaisille luovuttaneet vaan painoimme lisää kaasua. Parhaimmillaan kävimme johdossa päätösneljänneksen loppupuolella mm. Nikken kahden peräkkäisen kolkin siivittämänä oltiin lukemissa 54 – 37. Loppu oli vähän lepsu ja Ridzene kaunisteli loppulukemiksi 54 – 45.

Sunnuntaina hyvin menneen turnauksen päätti ottelu Honkaa vastaan, jonka voitolla sinetöitiin turnausvoitto – kolmas tänä vuonna ja ensimmäinen kaudella 2014-15. Peli oli hyvä lopetus nousujohteiselle turnaukselle sen päätyttyä lukemin 66 – 44. Mitään hienouksia tai kovaa taistelua voitosta ei faneille tarjoiltu, mutta jälleen kerran WCAS hoiti tarvittavan voiton kotiin. Peliaikaa päästiin jakamaan lauantaita tasaisemmin, jolloin myös onnistumisiakin tuli laajemmalla rintamalla. Joona oli toki pistekunkku, mutta varsinkin Ossi ja Paavo käyttivät peliaikansa tehokkaasti.

riika_kuva4

Pelin jälkeen palkintopöytä oli jälleen koreana ja tälläkin kertaa suurin osa palkinnoista matkaa Lounais-Suomeen. Joona Airenne valittiin turnauksen MVP:ksi, All-Stars viisikkoon valittiin Joonan lisäksi Eero Lehtonen. Näiden lisäksi Teemu Jarhio palkittiin joukkueen parhaana jpelaajana. Kaiken kukkuraksi turnauksessa kapteenina toiminut Tuomas pääsi noutamaan EYBL-presidentin Guntis Senhofsin ojentaman komean pokaalin voittaneelle joukkueelle.

riika_kuva5

Seuraavan kerran West Coast All-Stars pelaa EYBL:iä 16.-18.1.2015 Viron Johvissa!