West Coast All-Stars II aloitti kauden 2015-16 EYBL pelit Viron Viimsissä

Valmentaja Antti Saarisen turnausraportti:

wcas2_viims_1

Turnaus alkoi ottelulla liettualaista Aisciain joukkuetta vastaan, joka viime kaudella kohdattiin tiukassa pelissä. Pelin ensimmäinen puoliaika sujui meiltä todella hyvin. Hyökkäsimme rohkeasti ja puolustimme mallikkaasti. Voitimme molemmat avausjaksot ja puoliajalle siirryttiin 33-20 johtoasemassa. Liettuan koutsi taisi ripittää pelaajiaan kovalla kädellä puoliajalla, sillä kentälle asteli todella kovaa puolustava joukkue. Ottelun hallinta siirtyi täysin vastustajalle, vaikka viimeiselle jaksolle lähdettiinkin meidän 3 pisteen johtoasemassa. Kun peliaikaa oli jäljellä reilu neljä minuuttia, vastustaja siirtyi 6 pisteen johtoasemaan. Saimme kuitenkin kammettua vielä kerran eron kiinni, mutta lopussa menetimme pallon kohtalokkaasti kolmesti. Pyry pääsi yrittämään lopussa hyvällä heitolla peliä jatkoajalle, mutta valitettavasti tällä kertaa pallo ei löytänyt rinkulan läpi.

wcas2_viims_2

Päivän toisessa pelissä vastaan saimme yllättäen Masulle hävinneen viime kauden EYBL-mestarin Chekhovskyi Yastrebin. Nyt Chekhovin pelissä ei ollut löysäilystä tietoakaan ja homma oli todella nopeasti taputeltu. Pelasimme kuitenkin hyvällä asenteella ja taistelimme koko pelin taitavia venäläisiä vastaan. 2 pisteen heittopeli kulki ihan kohtuullisesti, mutta 3p heittopeliin jäi roimasti parannettavaa, kuten myös levypallopeliin jonka hävisimme rumasti.

Lauantaina saimme herätä kauniiseen syyssäähän. Päivä oli pyhitetty aamusta alkaen puolalaisen kaatopäiväksi. Rosa sportia vastaan peli alkoikin meidän hienoisessa hallinnassa ja ensimmäinen jakso päättyikin 3 pisteen voittoon. Toisella jaksolla pelimme taso romahti ja näytti siltä, että polskit karkaavat helppoon voittoon. Olimme parhaimmillamme tappiolla 19-37, kun jakso oli puolessa välissä. Oskari ja Julle antoivat onneksi hieman osviittaa siitä mitä tuleman piti ja he toivatkin meidät kohtuullisen etäisyyden päähän puoliajalle siirryttäessä, vaikka eroa olikin vielä hieman toistakymmentä pistettä. Olimme jo kokeilleet paria eri puolustusmuotoa hyvin liikkunutta puolalaisjengiä vastaan, mutta tuloksetta. Nyt otimme liki viimeisen oljenkortemme käyttöön ja yhtäkkiä puolustuksemme alkoi pitämään ja polskeille alkoi tulla menetyksiä. Ero kaventui kuitenkin verkkaisesti ja ennen viimeistä neljännestä tilanne oli 39-47 Rosalle.

Viimeisellä neljänneksellä olimme vielä kolme minuuttia ennen loppua tappiolla, mutta nyt jo täysin iskuetäisyydellä. 1.19 ennen loppua Julle naulasi meidät johtoon kovalla kolkilla. Polskit pääsivät vielä pisteen päähän, mutta onneksi heitot kolisivat rautoihin ja me pääsimme juhlimaan turnauksen avausvoittoa.

wcas2_viims_3

Lauantain toisessa ottelussa avausvoiton tuoma hyvä vireemme sai uskomatonta jatkoa. Pelasimme ottelun Kobierzyceä vastaan aivan hurmiossa. Viimeistelimme Karrin johdolla läheltä varmasti pallot koriin ja loppu joukkue säesti rohkeilla ajoilla ja kaukoheitoilla meidät uskomattomaan 25 pisteen voittoon. Puolustuspäässä Miiko ja Mikael nollasivat täysin heidän parhaan ja avauspuoliajalle 19p tehneen 2.5 metrisen pelaajan. Muu joukkuekin puolusti ja raasti puolustuksessa sen minkä pystyi. Tähän täytyy todeta, että viime kaudella tälle samalle jengille hävittiin 20 pistettä. Todella upea näytös West Coastin jätkiltä!

wcas2_viims_4

Sunnuntain aamuottelussa Masua vastaan panoksena oli jopa turnauksen mitalisija. Ottelussa emme saaneet omaa tekemistämme lähellekään lauantain tasoa ja Masu pääsi hyvän puolustuksen kautta juoksemaan meiltä jalat alta.

wcas2_viims_5

Kokonaisuutena turnaus oli hyvin kaksijakoinen. Nälkää jäi hurjasti tuleviin turnauksiin. Ajoittain pelasimme todella vahvasti, mutta toisessa hetkessä pelimme ja varsinkin yhteispelimme takkusi todella pahasti. Kaiken osuessa kohdalle voimme ihan hyvin voittaa kenet vain. WCAS:n onnistuminen huomattiin myös palkintojen jaossa, kun Karri Sällylä valittiin oman joukkueen MVP:ksi ja koko turnauksen All-stars viisikkoon.

wcas2_viims_6

Tästä on hyvä lähteä omille harjoitussaleille kehittymään paremmiksi, fiksuimmiksi ja valmiimmiksi pelaajiksi. Näillä eväillä pystymme varmasti haastamaan Liettuan turnaukseen osallistuvat joukkueet.

wcas2_viims_7