West Coast All-Stars II, Vilna 21-24.1.2016

vilna_1(Päävalmentaja Antti Saarisen raportti turnauksesta)

Ennakkoon kovatasoisimpaan U-17 EYBL I-divisioonan turnaukseen West Coast All-Stars II lähti lähes koko joukkueella. Eero Myllymäki sairastui harmittavasti ja joutui jäämään reissusta pois kalkkiviivoilla. Onneksi WCAS sai Saksaan syksyllä muuttaneen Leutrim Ebiballarin mukaan peleihin.

Avausottelussa WCAS sai vastaansa Grantas Vasiliauskaksen johdattaman Alytuksen joukkueen. Tavoite oli pitää tämä lahjakas pelaaja aisoissa. Tämä onnistuikin todella hyvin ja Grantas jäi todella pieniin lukemiin. Muu Alytuksen joukkue taas pääsi jyräämään pahemmin kuin osattiin odottaa. WCAS jäi jalkoihin varsinkin levypallopelaamisessa. Joukkue sai yhteensä 14 puolustuspään levypalloa, kun taas vastustaja noukki 18 hyökkäyslevyä. vilna_2Vastustajan pelitilannekovuus oli jälleen terävämpää. Pakkipäässä WCAS hävisi aivan liikaan 1vs1 tilanteita, joista vastustaja rankaisi armottomasti. Ottelu Alytukselle 72-42 (36-18)

Iltaottelussa vastaan tuli viime vuonna WCAS:ia rankimmalla kädellä nöyryyttänyt paikallinen Vilnan ykkösjengi ja upeat turnauspuitteet järjestänyt VKM:n joukkue. Joukkue ei ollut vieraskorea vaan aloitti ensimmäisen jakson murhaavasti 29-14. Toisella jaksolla WCAS sai paremmin pelistä kiinni ja pääsikin jo kuromaan eron alle kymmeneen pisteeseen. Peli-ilme oli tappiopelissä kuitenkin hyvä ja valmennuksen hoitaneet Tero Kaseva ja Humu Jürisson olivat ihan kohtalaisen tyytyväisiä, vaikka turpaan tulikin lukemin 56 – 67.

vilna_3

Lauantain aamuottelussa vastaan tuli tappiottomat Klaipedan hongankolistajat. Pitkä ja todella urheilullinen ryhmä ei antanut WCAS:lle mitään mahdollisuuksia. Avauspuoliaika meni tylysti Klaipedalle 44-14. Klaipedan ryhmä on varmasti Euroopan mittapuulla mitattuna yksi kovimmista. Joukkueessa on huikea määrä pituutta ja mielettömän korkean basketball IQ:n omaavia pelaajia. Hienoahan tuollaista jengiä vastaan oli pelata, vaikka kovaa kyytiä tulikin. Loppulukemat kirjattiin 76-29.

vilna_4

Lauantain iltaottelussa vastus tuli Kaunasista Arvydas Saboniksen koripallokoulusta. Tähän kouluun pelaajat ovat valikoituneet jo päiväkodista. Heitä vastaan WCAS pärjäsi parhaiten liettualaisista joukkueista. Silti edelleen pelitilanteessa suorittaminen varsinkin puolustuspäässä on valovuoden paikallisia jäljessä. He eivät tee mitään sen ihmeellisempää kuin kotimaisissa sarjoissakaan, mutta tempo, itseluottamus ja päättäväisyys ovat toisella tasolla. Loppulukemat BS A.Sabonikselle 64-40.

vilna_5

Lauantai-iltana huippujojo Harri Alakortes vei pojat upeaan lentokone-henkiseen ravintolaan syömään ja nauttimaan yhdessäolosta. Pojat vetivät ruoat nopeasti vatsaansa ja painuivat omille teille, muu staffi jäi nauttimaan hieman pidemmäksi aikaa. Ilta vietettiin rauhallisissa merkeissä ja aloitimme keskittymään Tallinnan Kesklinnan kaatoon sunnuntai-aamuna.

vilna_6

vilna_7