WEST-COAST ALL-STARS ALOITTAA KAUTENSA TÄNÄ VIIKONLOPPUNA

West Coast All-Stars on koripalloliiton läntisen alueen seuroista koottu tähdistöjoukkue, joka osallistuu nuorten koripalloilun Euroliigaan (EYBL) kaudella 2014-15 kahdella joukkueella. Vuonna 1998 syntyneiden (U-17) joukkue osallistui EYBL:iin jo viime kaudella ja nyt uutena joukkueena mukaan on hyväksytty vuonna 1999 syntyneiden (U-16) joukkue. Kummassakin joukkueessa on 14 pelaajaa, jotka edustavat kuutta eri seuraa.

WCAS U17-joukkueen ensimmäinen turnaus pelataan tänä viikonloppuna (17.-19.10.) Riikassa. Joukkueen pelaajarunko on säilynyt viime keväästä ennallaan. WCAS lähtee jatkamaan vahvoja otteitaan ja tavoitteena on sijoittua jälleen sarjan kärkisijoille. Viime kauden kahdesta turnauksesta mukaan tarttui kaksi turnausvoittoa ja vain yksi tappio, joten WCAS lähtee sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista.

WCAS pelaa viime kauden tapaan EYBL-sarjan II-divisioonassa. Samassa sarjassa pelaa joukkueita Venäjältä, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Hollannista ja Suomesta. Mukana on muun muassa tarunhohtoinen Moskovan CSKA.

U17-joukkueen takamies Tuomas Saarinen harjoittelee Vilppaan Korisliiga-joukkueen kanssa. A-junioreiden SM-sarjan lisäksi Tuomas hakee peliaikaa miesten tasolla PeU Basketin Divisioona B-joukkueesta. Tuomas odottaa innolla tulevia EYBL-pelejä.

– On tosi hienoa, että pääsemme jälleen testaamaan muiden maiden tasoa omassa ikäluokassamme. Meillä on mahdollisuus voittaa jokainen vastustaja turnauksessa, joten tavoitteenamme on sijoittua sarjan kärkisijoille.

Tuomas kertoo, että EYBL-ottelut eroavat selkeästi Suomen sarjan peleistä. Otteluissa on kovempi intensiteetti ja vastustajat ovat todella fyysisiä. Tuomas harjoitteli kesällä kovaa, jotta hän olisi valmis kauteen.

– Viikossa voi olla jopa kolme ottelua, mutta koen olevani valmis vastuuseen. Valmentajani pitävät huolen siitä, että harjoittelulle ja levolle jää riittävästi aikaa.

Korihaiden urheilullinen takamies Valtteri Järvenpää on päässyt valmistautumaan juuri alkaneeseen kauteen täysipainoisesti.

Valtteri harjoittelee Korihaiden edustusjoukkueen kanssa. Kovassa, Korisliiga-nousua tavoittelevassa joukkueessa, peliminuutit ovat tiukassa, mutta Valtteri saa arvokkaita peliminuutteja valtakunnallista 1. divisioonaa pelaavissa A-pojissa. EYBL-ottelut tuovat hyvän lisän nuoren miehen koripallokalenteriin.

– EYBL-turnauksissa kohdataan kovia joukkueita. Vastustajat ovat fyysisempiä ja kentällä asiat tapahtuvat nopeammin ja terävämmin kuin Suomessa.

– Viime kaudella pääsin mukaan loukkaantumiseni vuoksi vasta viimeiseen turnaukseen, jonka voitimme jännittävien vaiheiden jälkeen. Uskon, että pystymme jatkamaan viime kauden hyvää menestystä. Meillä on kasassa hyvä ja monipuolinen joukkue, Valtteri jatkaa.