WEST COAST ALL-STARS COSTA DEL SOLISSA

West Coast All-Stars teki kauden päätösmatkan Espanjan Costa del Soliin, jossa ilma oli näin pitkän talven jälkeen mitä mahtavin ja kolmen päivän saavutuksista merkittävin lienee lähes kaikilla punottava iho. Viidakon vanha sanontahan sanoo, että tämän päivän punotus on huomisen rusketus!

Sunnuntaina, äitienpäivän illalla, pelattiin turneen ensimmäinen peli Benalmadenan joukkuetta vastaan, joka etukäteisarvioissa oli kolmesta pelistä se heikoin vastus. WCAS oli hieman ruosteessa ensimmäisellä puoliajalla varsinkin puolustuspäässä ja siitä johtuen peli oli tauolla tasalukemissa 33 – 33. Tauolla jokainen poika mietti tilannetta ja otti itseään niskasta kiinni. Tämä johti siihen, että WCAS suorastaan tyrmäsi Benalmadenan kolmannella jaksolla ja näytti kaapin paikan viemällä jakson 20 pisteen erolla. Lopussa ”naatittiin” pelaamisesta ja välillä yritettiin hieman liian hienoja suorituksia, joka johti siihen, ettei ero kasvanut enää kuin 7 pistettä. Loppulukemat kirjattiin lopulta aikakirjoihin numeroin 98 – 71.

Kun ensimmäinen puolikas unohdetaan, niin peliin voi olla tyytyväinen – ruosteet karisivat ja nyt joukkue oli jatkossa valmiimpi kohtaamaan astetta kovemmat El Palon ja Unicaja Malaga. Ensimmäisellä WCAS matkallaan mukana oleva Akseli Mäkelä nosteli korin alta vastustamattomasti 21 pistettä. ”Aksun” suoritus sai matkalla mukana olevan, kaiken nähneen korismiehen Pekka ”Härski” Hartikaisen ihmettelemään, miksei ”Aksua” ole kutsuttu mukaan maajoukkueleiritykseen. Jeremias Riskin suoritus heijasteli koko joukkueen edesottamuksia – eka puolikas vihkoon ja toinen puolikas mallikasta korista.

Benalmadena pelin pisteet: Valtteri Järvenpää 9, Riku Leppäniemi 9, Jeremias Riski 15, Tuomas Saarinen 7, Ossi Koski 2, Nikke Lampinen 4, Joona Airenne 10, Lauri Aaltonen 6, Akseli Mäkelä 21, Joonas Kyllönen 7, Teemu Jarhio 8, Paavo Nieminen

benalmadena

 

Maanantai-iltana matkustettiin Calahondasta El Paloon, joka sijaitsee Malagan länsipuolella. Vastassa oli hyvä pallojoukkue, mutta WCAS jatkoi siitä mihin sunnuntai-iltana Benalmadenaa vastaan jäi. Koitokseen oltiin valmiita heti alusta alkaen ja lopulta tasaisesti peluutettu WCAS pieksi El Palon 65 – 88.

Onnistujia oli jälleen paljon, joista esiin voi nostaa taas kaksi poikaa. Tuomas Saarisella oli todella hyvä pelihuumori päällä ja hän rakensi ja ratkaisi kokonaisvaltaisesti joukkueen peliä. Sunnuntain jatkumona Akseli jatkoi hienoa sisääntuloa joukkueeseen. Hän dominoi maalattua aluetta luoden itseluottamusta koko joukkueeseen. Lisäksi hän pimensi vastustajan n. 5 cm pidemmän sentterin.

Valitettavasti pelin pöytäkirja oli sekava ja puutteellinen, joten pisteiden tekijöitä ei voida luetella. Toisaalta pisteiden tekijöistä viis, kunhan joukkue voittaa.

elpalo

 

Tiistai-iltana oli tiedossa matkan kohokohta, todellinen tasonmittaus espanjalaista huippujoukkuetta Unicaja Malagaa vastaan. Joukkue oli erittäin urheilullinen ja sisälsi runsaasti pitkiä pelaajia, kuten 213 cm pitkän tummaihoisen sentterin. Matsia katsomassa ollut ”Härski” Hartikainen totesi, että Malagan joukkueen pelaajista muutama pelaa muutaman vuoden päästä ammattilaisena ja tekee isoa tiliä.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä pelin temmon ollessa ”Härskin” sanoja lainaten ”huikea”. Fyysinen ero alkoi näkyä toisen neljänneksen lopussa, jolloin tilanne muuttui kolmessa minuutissa lukemista 21 – 17 taukolukemiin 35 – 22. Tauon jälkeen Unicaja Malagan mylly jauhoi tasaisesti lisää eroa ja loppulukemat kirjattiin lopulta selvästi 75 – 46.

Selvästä tappiosta huolimatta WCAS:n pelaajien ei kannata painaa päätä pensaaseen vaan analysoida peli ja ottaa oppia itseään paremmista. Pelikovuus ja -taso oli malagalaisilla huomattavasti kovempi kuin esimerkiksi mihin WCAS on tottunut EYBL:ssä. Näitä pelejä ei kovin moni härmäläinen pääse pelaamaan ja samaista Pekka Hartikaista lainaten ”peli oli paras pitkään aikaan näkemästäni ja olen niitä elämäni aikana muutaman nähnyt.” Mm. Petteri Koposen ja Sasu Salinin entinen valmentaja Hartikainen kertoi tämän naama peruslukemilla pojille, joka varmasti kolahti monen pelaajan tajuntaan.

Ottelussa kunnostautui Joona Airenne, tehden 17 pistettä. Teemu Jarhio pelasi turneen parhaan pelinsä. Heidän lisäkseen esiin pitää nostaa kovassa väännössä kuin kotonaan ollut Joonas Kyllönen..

Malaga pelin pisteet: Tuomas Saarinen 5, Ossi Koski 2, Joona Airenne 17, Lauri Aaltonen 3, Akseli Mäkelä 2, Joonas Kyllönen 8, Teemu Jarhio 9, Valtteri Järvenpää, Riku Leppäniemi, Jeremias Riski, Paavo Nieminen

unicaja