WEST COAST ALL-STARS HARJOITTELI SALOSSA

WCAS osallistuu 10-12.1. ensimmäiseen EYBL turnaukseen , joten loppiaispäivä vietettiin koripalloilun merkeissä. Joukkueen ensimmäinen yhteinen päivä kului erittäin positiivisissa merkeissä Salossa, jossa ensin vedettiin kahden tunnin harjoitukset alkuiltapäivästä ja illalla kohdattiin harjoituspelissä Salon Vilppaan parhaiden pelaajien osalta hieman kevennetty A-poikien SM-sarjajoukkue.

Harjoituksissa käytiin läpi lähinnä joukkueen pelitapaa, joten paljon uutta asiaa tuli kaikille. Harjoituksissa jokaisen pelaajan asenne oli erinomainen ja intensiteetti varsinkin puolustuksessa nousi ajoittain erittäin korkealle. Yhden harjoituksen perusteella ei vielä joukkuetta rakenneta, mutta asenteesta uusien asioiden oppiminen ei ainakaan kiinni jää.

Illan peliin oli haettu sopivaa vastustajaa ja täytyy sanoa, että siinä ei olisi paremmin voitu onnistua. Vilppaan A-pojat pelaavat fyysistä, kovaan puolustukseen perustuvaa peliä, mutta silti rehdisti. Lisäksi heillä on isoja miehiä korinalle ja tarkkoja kaukoheittäjiä. Saatiin siis juuri sitä, mitä tulevana viikonloppuna on luvassa Latvian maaperällä.

Pelissä oli tarkoitus soveltaa harjoituksissa käytyjä asioita, mutta sellaista joukkuetta ei ole olemassakaan, joka yhden harjoituksen perusteella toteuttaisi kaikkia sovittuja asioita harjoitellulla tavalla. Yritystä pelitavan toteuttamiseksi kuitenkin löytyi kiitettävästi ja muutamia näyttäviä korejakin saatiin sovittujen kuvioiden päätteeksi. Vaikka aina ei pelitapaa saatu käyntiin, niin pallo kiersi välillä erinomaisesti ja joukkueen heittäjille luotiin näin lukuisia huippupaikkoja.

Pelin lopputulos on sinänsä sivuseikka, mutta mainitaan sekin eli Vilpas voitti ansaitusti lukemin 87-68. Tilanne ennen viimeisen jakson alkua oli 63 – 55 ja vielä neljännelläkin jaksolla WCAS pääsi 4 pisteen päähän, mutta lopussa lukemat repesivät vähän liian suuriksi.

Kaikki 12 pelaajaa pääsivät pisteiden ja sitä kautta onnistumisten makuun. Mainittavia onnistumisia olivat Tuomas Saarisen hyvä pelinjohto, Eero Innamaan kovat korit sekä varsinkin puolustuspäässä hienosti isompiaan vastaan taistellut Eero Lehtonen.

Pisteet: Jeremias Riski 6, Eero Innamaa 18, Ossi Koski 2, Tuomas Saarinen 12, Nikke Lampinen 4, Joona Airenne 9, Lauri Aaltonen 2, Akseli Mäkelä 4, Joonas Kyllönen 5, Teemu Jarhio 1, Paavo Nieminen 3 ja Eero Lehtonen 2.

Kiitokset Vilppaan A-pojille, toivottavasti pelistä oli heillekin hyötyä!

Latvija, here we come!