West Coast All-Stars jäi ilman voittoja EYBL:n Superfinaalissa

West Coast All-Stars osallistui viikonloppuna koripalloilun nuorten euroliigan EYBL:n 8 parhaan Superfinaaliin Liettuan Klaipedassa. Tuliaisina ei tällä kertaa ollut kuin kokemusta kovista peleistä, sillä WCAS hävisi kaikki kolme peliään.

liettua_1

Kauan odotettu EYBL:n superfinaali alkoi West Coast All-Starsin osalta perjantaina tappiolla A-Sabonis BS:lle lukemin 62 – 47. Liekö pitkä odotus ja asian hehkutus julkisuudessa kipsannut poikien kädet, mutta pallon koriin heittäminen oli huomattavasti totuttua vaikeampaa.

Osan hankaluudesta aiheutti A.Sabonis BS, mutta suurin osa heitoista oli nk. hyviä heittoja, joista ”normaalissa” pelissä oltaisiin upotettu n. 50 prosenttia. Nyt puoliajalle mentäessä 2 pisteen tarkkuus oli 21,4 % (3/14) % ja isojen tarkkuus 5,6 % (1/18). Näillä epätarkkuuksilla saatiin puoliaikaan mennessä kasaan vain vaivaiset 13 pistettä vastustajan 36 vastaan. Vastustajan pistemäärä ei ollut katastrofi eli pakki toimi kohtuullisesti, mutta hyökkäys ei ollut tälle tasolle riittävää.

liettua_2

Toiselle jaksolle pääteemaksi asetettiin Superfinaalin tasolle pääseminen. Tavoite onnistui kohtuullisesti ja se näkyi hyökkäyspään kipsin hienoisena karisemisena ja uskottavuuden palauttamisena lauantain koitoksia kohti. Tappio ei vielä romuttanut WCAS:n unelmaan mitalipeleistä, mutta se olisi vaatinut lauantaina kovan italialaisen Stellazurra Academyn kaatamista. Voitolla heistä oltaisiin vältetty jumbofinaali ja oltaisiin pelaamaan pronssipelipaikasta.

West Coast All-Stars pesi kasvonsa yön aikana Liettuan Klaipedassa – lauantaina kentällä oli ihan eri joukkue kuin turnauksen avauspäivänä. I-divisioonan runkosarjan kakkonen Stellazurra Academy Roomasta oli helisemässä, kun WCAS pommitti Joona Airenteen johdolla kolmosia aivan eri tahtiin kuin perjantaina.

WCAS johti peliä 38 minuuttia ja 14 sekunttia, jolloin italiaanot tasoittivat pelin. Pelin johdossa ottelun lopussa oli Stellazurra lukemin 77 – 85. Lukemat kuvaavat varsin huonosti joukkueiden tasoeroa, kun vastustaja pääsi kaunistelemaan niitä loppuhetkillä WCAS:n pyrkiessä pysäyttämään kellon mahdollisimman nopeasti.

Tärkeä peli päättyi siis rankkaan pettymykseen ja edessä oli vielä jumbofinaali DSN Riikaa vastaan. Tavoitteet oli asetettu korkeammalle, mutta peli ei valehtele – kaksi I-divisioonan kärkijoukkuetta olivat vain fyysisesti liian kovia ja tekivät ne kovemmat katkaisut.

Stellazurra pelissä Joona scorasi 32 pistettä ja Eero I. 23. Heidän lisäkseen Eero L. raatoi puolustuksessa yli 30 minuuttia iskuja pelkäämättä. Kaikki kentälle päässeet täyttivät paikkansa, joten kaikki annettiin, muttei sekään riittänyt.

liettua_3

Peli EYBL:n sinänsä kunniakkaasta seitsemännestä sijasta alkoi lauantai-iltana klo 19.30 – kyse oli siitä, kumpi joukkue oli pystynyt nollaamaan pettymyksenä paremmin. Peli osoitti, että kumpikin halusi voittaa ja peli oli tasaista aina puoleen väliin asti. Sitten WCAS:n ratkaisupelaajien bensa loppui ja Riga purjehti selvään voittoon lukemin 68-86. Positiivista pelissä oli Eero Lehtosen onnistuminen hyökkäyspäässä – pakkihan Eerolla oli joukkueen parasta koko turnauksen ajan – sekä se, että kaikki 12 pelaajaa merkkauttivat sarakkeeseensa pisteitä.

WCAS:n turnauksen parhaana palkittiin Joona Airenne, joka teki Stellazurra pelissä kauden 2014-15 EYBL:n yhden ottelun ennätyspisteiksi 32 silmää.

Tähän päättyi WCAS I:n EYBL ura, josta saldona oli 28:ssa pelissä 24 voittoa ja 5 turnausvoittoa. Tappioista huolimatta myös pääsy Superfinaaliin voidaan laskea hyväksi meriitiksi.

liettua_4