WEST COAST ALL-STARS JATKOI VOITTOPUTKEAAN EYBL:SSÄ

West Coast All-Stars pelasi viikonloppuna kauden toisen EYBL-turnauksensa Viron Jõhvissa. Tuloksena oli puhdas 5-0 rekordi, joten WCAS jatkoi lokakuussa Riikassa aloittamaansa 5 voiton putkea. Samalla päästiin juhlimaan myös yksittäisen turnauksen voittoa yhdessä Viron kauneimmista palloiluhalleista.

johvi1

Valitettavasti turnauksesta joutuivat jäämään pois Spartak Primorje sekä Moskovan SKA. Venäläisten poissaolon syykin selvisi ja se oli ruplan kurssin romahtaminen euroon nähden, joka johti heidän matkansa hinnan monin kertaistumiseen.

Perjantain avauspelissä vastassa oli turnauksen kovimmaksi vastukseksi arvioitu SKM Vilnasta, Liettuasta. WCAS hallitsi pelin tempoa koko ottelun ajan, mutta puoliajalla oltiin erittäin tasaisissa luvuissa 19-20 WCAS:lle. Vauhdin hallinta alkoi tuottaa tulosta vasta kolmannella neljänneksellä, kun WCAS vei jakson viimeiset 5 minuuttia Valtterin ja Teemun johdolla 13-2. Neljännen jakson ensimmäiset 3 minuuttia Valtsu jatkoi Eero I:n säestämänä liettualaisten kuritusta lukemin 10-4. Sen jälkeen Paavon pari kolmosta sinetöivät pelin loppu lukemien oltua meikäläisille selvät 39-62.

johvi2

Illalla jatkettiin isäntäjoukkue BC Hitoa vastaan, joka kaadettiin selvin numeroin jo viime vuoden sarjassa. Samoin kävi tälläkin kaudella. Hienoista WCAS:n notkahdusta toisella neljänneksellä lukuun ottamatta tasoero oli kiistaton ja loppulukemat kirjattiin kotijoukkueena esiintyneelle WCAS:lle 85-45.

Kukkona tunkiolla häärivät tutut hahmot, Teemu ja Eero I., jotka tekivät kentällä käytännössä mitä halusivat. Valmennusjohtoa ilahduttavaa päivän molemmissa peleissä oli isojen miesten Akselin ja Joonaksen pirteät otteet. Tässäkin pelissä kaikki olivat onnistujia, mutta nostetaan esiin vielä syntymäpäiväsankari Valtterin 11 levypalloa ja Ossin uhrautuva irtopallopeli sekä esimerkillisen taistelun ohella tehdyt 8 pistettä.

Lauantai oli kahden pelin ja samalla kahden voiton pelipäivä EYBL.ssä. Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin Venäjän Kaliningradista tuleva Sdjsor nr 9, joka on hävinnyt kauden kaikki aikaisemman pelinsä. Nytkään ei tullut poikkeusta vaan WCAS pelasi eheän ottelun peluuttaen kahta viisikkoa ja lopulta päädyttiin lukemiin 87-44.

johvi4

Helposta pelistä ei paljoa kerrottavaa jälkipolville eikä nykypolvillekaan mieleen jäänyt. Mainittakoon sen verran, että Valtteri jatkoi hyviä otteitaan ollen pistekunkku, isot miehet Joonas ja Aksu pelasivat väkevästi ja Nikke oli tarkkana niin korin alla kuin keskikaupungillakin.

Toisessa pelissä kohdattiin Moskovan SKA:n korvannut BC Hiton -96 syntyneiden joukkue, joka antoi hieman väsyneille ja keskittymisen puutteesta kärsineille länsirannikon staroille kovemman vastuksen. Toki WCAS haki voiton lukemin 82-59, mutta silmiä hivelevällä tavalla eikä helposti se tullut.

Voiton kotiin toi Eerojen onnistuminen peliä ratkaistessa neljännellä jaksolla. Jälleen leijonan lailla taistellut Ossi siivosi pallot lattianrajasta tuoden tarvittavaa säpinää kentälle. Nikke onnistui hyvin heitoissaan ja virheongelmista tässä pelissä kärsinyt Valtteri jatkoi hyvää turnausta.

Sunnuntai alkoi aikaisin turnausvoiton varmistaneella BC Jurmalan kohtaamisella. Latvian aurinkorannikon helmen ylpeys kaatui pintakaasulla ja vasemmalla kädellä pelaten lukemin 85-43, jonka jälkeen päästiin jo neljännen kerran WCAS:lle tuttuun puuhaan eli kultajuhlaan, joka huipentui kansainväliseen tyyliin (lasten) kuohujuomapullon tyhjentämiseen suihkuhuoneen puolella.

johvi4

Itse pelistä voidaan todeta ainoastaan, että tärkeintä oli peliajan jakaminen tasaisesti ja että kaikki sai onnistumisia. Kaikki tekivät pisteitä Eero L:n johtaessa tällä kertaan sekä piste- että levyripörssiä.

johvi5

WCAS:n kevensi taas mukavasti palkintopöytää – kultamitalit kaikille kaulaan, hieno voittopysti, Eero I. turnauksen MVP:ksi ja Teemu All Stars viisikkoon – ja kaikki täysin ansaitusti.

Seuraava ja kauden viimeinen runkosarjan EYBL-turnaus pelataan Tallinnassa 20.-22.3.2015, jossa kohdataan kolme sarjan viidestä parhaasta joukkueesta eli vielä ei kannata nuolaista tikkaria, jossa lukee superfinaalit. Viimeisestä turnauksesta tarvitaan näillä näkymin 3 tai 4 voittoa voittaaksemme II-divarin, joten sinnekin on lähdettävä oikealla asenteella.