West Coast All-Stars lähtee jatkamaan voittokulkuaan

Teksti: Petteri Hirvonsalo

West Coast All-Stars osallistui ensimmäiseen EYBL-turnaukseen tammikuussa Latviassa. Turnaus sujui selvästi ennakkokaavailuja paremmin.  Joukkue voitti turnauksen kaikki viisi peliään ja pelaajista Joona Airenne ja Eero Innamaa valittiin All Star-viisikkoon. Joukkueen vauhtia ei hidastanut edes lyhyeksi jäänyt valmistautumisjakso, vaan pelaajat olivat hyvin turnauksen vauhdissa mukana heti avausvihellyksestä lähtien.

Avausturnauksen pelit tarjosivat paljon hyviä uutisia joukkueen valmennusjohdolle. Selvät voitot viidestä pelistä osoittavat, että kokoonpanosta löytyy hyvä sekoitus yksilötaitoa, urheilullisuutta ja sitoutumista. Ilonaihe oli myös se, että joukkueesta löytyy leveyttä. Peliminuutit jakaantuivat hyvien esitysten myötä tasaisesti. Päävalmentaja Tapio Nieminen uskoo, että joukkuepelaamista voidaan kehittää edelleen.

– Ensimmäisessä turnauksessa joukkueessa oli hyvä tekemisen meininki ja hieno henki. Valmistautumisjaksolla lähdemme kehittämään yhteispelaamistamme, koska vastustajien taso on kova myös seuraavassa turnauksessa. Peleihin valmistautumista helpottaa se, että nyt meillä on pelikokemusta viiden ottelun ajalta, joten kuva joukkueesta on selkeämpi kuin tammikuussa.

Toisen turnauksen vastustajat länsirannikon tähdistöryhmälle ovat Spartak Primorje (RUS), BC Hito (EST), BS Spars (LAT), Tallinn Kalev (EST) ja Tapiolan Honka. Joukkueista Spartak ja BS Spars kuuluvat sarjan kärkikastiin. Tallinn Kalev ja Tapiolan Honka taistelevat West Coast All-Starsin kanssa tasaisen keskikastin sijoituksista.

– Tammikuussa näimme kuinka kova tempo Nuorten Euroliigan otteluissa on. Pelaajamme tottuivat kansainväliseen pelitempoon kiitettävästi. Viiden voiton putki ei anna meille aihetta rentoutua, vaan suunnitelmamme mukaisesti lähdemme kehittämään pelaamistamme turnaus turnaukselta. Joukkueemme ratkaisuvalmius paranee tuleviin otteluihin, kun saamme mukaan avauspeleistä puuttuneista Korihaiden pelaajista kaksi, Nieminen toteaa.

West Coast All-Stars valmistautuu huhtikuun turnaukseen kokoontumalla tiistaina 1.4. Turussa Ilpoisten palloiluhalliin. Ohjelmassa on tunnin yhteisharjoitus klo 16-17. Harjoitusten jälkeen joukkue pelaa harjoitusottelun klo 17.15 alkaen Turun NMKY:n A-poikia vastaan. Tervetuloa paikalle!

uutiset_eybl_3132014

Kuva junioreiden euroliigan EYBL:n turnauksesta 2013.